logo

Ataşehir’de Onbinler Cumhuriyet’e Yürüdü

Ataşehir’de Onbinler Cumhuriyet’e Yürüdü

fener _alayi_atasehir_cumhuriyetAtaşehir Özgürlük Parkı’nda buluşan Ataşehirliler “Cumhuriyet Yürüyüşü” ile geldikleri Cumhuriyet Meydanı’nda Başkan Battal İlgezdi ile buluştu. Ataşehir Cumhuriyete yürüdü.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 91. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Ataşehir’de fener alayı “Cumhuriyet Yürüyüşü” geçekleştirildi.

Özgürlük Parkı’nda toplanan on binlerce Ataşehirli Ataşehir Bulvarı’ndan Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüş gerçekleştirdi.

Ataşehir Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında fener alayı yürüyüşü yapıldı. Karaman Ermenek’te meydana gelen maden kazası sebebiyle, fener alayı yürüyüşü sonrasında Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması planlanan Sıla Konseri ise ertelendi.

Atatürk Mahallesi Özgürlük Parkı’ndan başlayan Fener Alayı Yürüyüşü güzargahı boyunca Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet’in ilanı ve kazanımları temsili şekilde anlatıldı. Ataşehir’deki kutlamalara her yıl olduğu gibi bu yılda Ataşehir - IMG_0277Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Eşi Gamze Akkuş İlgezdi ve kızları Turnam ile katılarak önderlik etti. Fener Alayı Yürüyüşünde vatandaşlarla kolkola girerek marşlara eşlik eden Başkan İlgezdi, daha sonra Cumhuriyet TIR’ı üzerinden vatandaşları selamladı. Düzenlenen yürüyüşe Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları İlhami Yılmaz, Hüseyin Hışman, Abdullah Der, Gül Coşkun, Kalender Özdemir, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Sadi Özata, CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte on binlerce vatandaş katıldı.

Yürüyüş sonrası Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan vatandaşlara hitap eden Başkan Battal İlgezdi, Karaman Ermenek’te meydana gelen maden kazasında 18 Madencinin mahsur kalması sebebiyle Sıla Konseri ve diğer gösterilerin haftaya ertelendiğini söyledi.

IMG_0273

Madenci bareti takarak konuşma yapan Başkan Battal İlgezdi şunları söyledi: “Sevgili Ataşehirliler hepiniz hoşgeldiniz, hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Maden kazasında yaşam mücadelesi veren madencilerimiz var, bundan dolayı konser ve gösterileri iptal etmek zorunda kaldık ama haftaya Cuma günü, yine burada Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini planladığımız şekilde yapacağız. Cumhuriyet, Atatürk ve silah arkadaşlarının kanları ve canları ile kazandıkları Kurtuluş Savaşı’nın eseridir. Cumhuriyet, yaşamlarımız boyunca korumamız gereken en değerli varlığımızdır. Cumhuriyet; bağımsızlıktır, özgürlük ve demokrasidir. Cumhuriyet; din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet farkı olmadan insanın özgürce yaşamasıdır. Cumhuriyet; çağdaşlıktır, fakirin adaletidir, kadın haklarının koruyucusu, kimsesizlerin kimsesidir. Sizler olduğunuz sürece Cumhuriyete hiç kimse bir şey yapamaz. Cumhuriyeti bize emanet eden Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ