logo

Ataşehir’de Seçim: İBB’ye Devam, Ataşehir Karar Bekliyor

Ataşehir’de Seçim: İBB’ye Devam, Ataşehir Karar Bekliyor

İBB Seçimi geçersiz oy sayımının devam ettiği Ataşehir’de Belediye Başkanı ve Meclis üyesi seçimleri geçersiz oylarının yeniden sayımını isteyen Ak Parti’ye CHP’nin itiraz sonucu bekleniyor.  

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de oyların yeniden sayımında yeni aşamaya mı geçiliyor? Ataşehir’de İlçe Belediye Başkanı ve Meclis üyesi seçimlerine Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından yapılan itirazları değerlendiren İstanbul İl Seçim Kurulu, her iki seçimlerde de geçersiz oyların tamamının yeniden sayılması kararı verdi.

ATAŞEHİR’DE BAŞKAN VE MECLİS ÜYESİ GEÇERSİZ OYLARI YENİDEN SAYILIYOR MU?

İstanbul İl Seçim Kurulu kararına Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından yapılan itirazın sonucu bekleniyor. CHP’nin kararı reddedilirse, Ataşehir’de Ataşehir’de İlçe Belediye Başkanı ve Meclis üyesi seçimleri geçersiz oyları yeniden sayılacak.

ATAŞEHİR İLÇE SEÇİM KURULARI REDDETMİŞTİ

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından Ataşehir 1. İlçe Seçi Kurulu ve Ataşehir 2. İlçe Seçim Kurulu kararlarına yapılan itiraz ile İstanbul İl Seçim Kurulu tarafında yapılan değerlendirmede olumlu karar çıkması üzerine CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından yapılan itiraz reddedildi.

İL SEÇİM KURULU: MADDİ HATALARIN DÜZELTİLDİ

İstanbul genelinde farklı uygulamaların olduğunun altının çizildiği İstanbul İl Seçim Kurulu kararında, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın itirazları arasında yer alan maddi hataların düzeltildiği, oyların tamamının sayılmasını; “Seçim Kanununun 112. Madde 3 fıkrasındaki ;”gerekçesi ve delili” olmadığı hükmüne varıldı.

BAŞKAN VE MECLİS ÜYESİ GEÇERSİZ OYLARI YENİDEN SAYILSIN

İstanbul İl Seçim Kurulu Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından Ataşehir 1. İlçe Seçi Kurulu ve Ataşehir 2. İlçe Seçim Kurulu kararlarına yapılan itiraz ile ilgili geçersiz oylarla ilgili kararında ise “Ataşehir Belediye Başkanlığı” ve “Ataşehir Belediye Meclis Üyeliği” geçersiz oylarının da yeniden sayılarak sonuç tutanağının yeniden düzenlenmesi hükmünü verdi.

HAKKI ALTINKAYNAK: İL VE YSK’YA İTİRAZ EDİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak tarafından aktarılan bilgide, kararın Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından itiraz İstanbul İl Seçim Kurulu ve (Yüksek Seçim Kurulu) YSK’ya yapılan itirazın sonucu beklendiği kaydedildi.

İBB BAŞKANLIĞI GEÇERSİZ OYLARIN YENİDEN SAYIMI SÜRÜYOR

Altınkaynak, önceki karar doğrultusunda İBB Başkanlığı seçimindeki geçersiz oylarının yeniden sayım sürecinin de Ataşehir 1. İlçe Seçim Kurulu ve Ataşehir 2. İlçe Seçim Kurulu tarafından devam ettiğini, 2 sandık kalan Ataşehir 1. İlçe Seçim Kurulu’nun ise İBB Başkanlığı geçersiz oyları yeniden sayımını tamamlamak üzere olduğunu söyledi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, İBB Başkanlığı seçimi geçersiz oylarının sayımının Pazar günü akşama doğru tamamlanmasının tahmin edildiğini aktardı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ