logo

Ataşehir’de Şubat Ayında Kültür Sanat İle İçimiz Isınacak!

Ataşehir’de Şubat Ayında Kültür Sanat İle İçimiz Isınacak!

Ataşehir Belediyesi dondurucu soğukların yaşandığı günlerde düzenlediği konser, tiyatro, film, söyleşi, ve kültür-sanat etkinlikleriyle Ataşehirlilerin içini ısıtacak.

Ataşehir Belediyesi dondurucu soğukların yaşandığı bugünlerde düzenlediği kültür-sanat etkinlikleriyle içimizi ısıtıyor. Şubat ayında Ataşehirlileri;  8 konser, 4 yetişkin tiyatrosu, 7 çocuk tiyatrosu, 4 çocuk filmi, 2 belgesel film, 12 söyleşi programı ve 3’ü çocuk olmak üzere 4 atölye programı bekliyor.

Ataşehir Belediyesi, kültür-sanat etkinliklerine 2022 yılında da ara vermeden devam ediyor. Pandemi döneminde kültür merkezlerini kapatan Ataşehir Belediyesi, bu merkezlerdeki etkinliklerine Ocak ayında yeniden başlamıştı. Dondurucu soğukların devam ettiği Şubat ayında da etkinlikler hız kesmeden devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi Şubat ayında sekiz farklı konser düzenliyor. Bunlardan ilki 3 Şubat Perşembe günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Jülide Bilgi konseri. Türk müziğinde caz ve tango formlarını kullanarak müzik yapan Jülide Bilgi’nin konseri saat 20.00’de başlayacak. 

“Müziğin kralı” olarak kabul edilen Elvis Presley’i, sahneye orijinal kostümleriyle taşıyan ve Erol Büyükburç’un “benim tek veliahdımdır” dediği Volkan Erk, 5 Şubat Cumartesi Ataşehirlilerle Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde buluşuyor. “Elvis İstanbul’da by Volkan Erk” adını taşıyan gösterinin başlama saati 20.00.

Şubat ayında Ataşehir Belediyesi’nin toplulukları da üç ayrı konser verecek. Şef Hulusi Yücebıyık yönetimindeki “Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu”, 6 Şubat Pazar saat 20.30’da Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahne alacak. “Ataşehir Belediyesi MSKM Halk Müziği Topluluğu” Şef Sedat Sarıgül yönetiminde 12 Şubat Cumartesi saat 20.00’de Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sevenleriyle buluşacak. “Ataşehir Belediyesi Anadolu Halk Müziği Topluluğu” da Şef Ahmet Yakup Yıldız yönetiminde 19 Şubat Cumartesi yine Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahneye çıkacak. Bu konserin de başlama saati 20.00 olacak.

Ataşehir Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü’nü her yıl olduğu gibi bu yıl da yine bir konserle taçlandırıyor. Türk Sanat Müziği’nin usta seslerinden “Devlet Türk Sanat Müziği Topluluğu” solisti Recep Alper Çevirel “Sevgililer Günü”ne özel bir repertuvarla 14 Şubat Pazartesi saat 20.00’de Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sevenleriyle bir araya geliyor.

Şubat ayında hava şartları ve pandemiyi düşünerek salonlara gitmek istemeyen Ataşehirliler için iki konser de Youtube üzerinden yayınlanacak. Lise yıllarında Ataşehir’de başlayan dostluklarını bir müzik grubu kurarak günümüzde de devam ettiren “Mahallenin Çocukları” 17 Şubat Perşembe saat 20.00’de Ataşehir Kültür Youtube kanalında olacak. “Ataşehir’in Sesleri” programına konuk olacak grupla bir de söyleşi gerçekleştirilecek.

Halk Müziğinin sevilen sesi Ali Ekber Eren de yine Ataşehir Kültür Youtube kanalı üzerinden vereceği bir konserle sevenlerinin karşısına çıkacak. Eren’in konseri 26 Şubat Cumartesi saat 20.00’de www.youtube.com/AtasehirKultur kanalından izlenebilecek.

DÖRT YETİŞKİN YEDİ ÇOCUK TİYATROSU

Ataşehir Belediyesi, tiyatroya ve tiyatro gruplarına verdiği desteğe devam ediyor. Şubat ayında hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik on bir tiyatro oyunu Ataşehirlilerle buluşuyor. Kuzgun Yapım’ın sahnelediği “Duruşma”, Metin Uca’nın sahne aldığı “Bunu mu demek istedim?”, Altan Erkekli ve Veysel Diker’in oynadığı “Şifa Niyetine” Şubat ayında sahne alacak oyunlar. Ayrıca “Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi” de Shakespeare’in sevilen komedilerinden “12. Gece”yi Ataşehirliler için oynuyor.

Şubat ayında çocuklar için birbirinden başarılı tiyatro grupları ve oyunlar da Ataşehirlilerin misafiri olacak. 6 Şubat Pazar günü iki oyun var. Bunlardan ilki Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi’nin sahnelediği “Çizmeli Kedi”. Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde oynanacak oyunun başlama saati; 12.00. Yine aynı gün oynanacak ikinci oyun ise Rest Tiyatro’nun sahnelediği “Dalgaların Prensi Sinbad”. Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde oynanacak oyun da yine aynı saatte 12.00’de başlıyor.

Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği “Çikolatalar Ülkesi” şubat ayında da gösterilerine devam ediyor. Topluluk 13 Şubat Pazar günü Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde, 27 Şubat Pazar günü de Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde “Çikolatalar Ülkesi”ni çocuklar için sahneliyor. Her iki gösterimin başlama saati de 12.00.

Şubat ayında çocuklar için sahnelecek diğer oyunlar da şöyle: 13 Şubat Pazar günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde BT Yapım’ın sahnelediği “Robin Hood: Kralın Dönüşü”; 20 Şubat Pazar Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde Tiyatro 3023’ün sahnelediği “Ya Canlılar Olmazsa” ve 27 Şubat Pazar günü Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde Pat Atölye’nin sahnelediği “Kırmızının Hayali”. Bu üç oyunun başlama saati de yine 12.00.

Biletler gösterimin yapıldığı Kültür Merkezinin gişelerinden veya https://kultursanat.atasehir.bel.tr adresinden alınabilecek.

ÇOCUK SİNEMALARI ERDAL EREN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Ocak ayında büyük ilgi gören çocuk filmlerimiz Şubat ayında da devam ediyor. Filmkoop ve Ataşehir Kent Konseyi’nin katkılarıyla Erdal Eren Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösterimler her Pazar günü saat 12.00’de başlıyor. 6 Şubat Pazar “Pişiriciler”, 13 Şubat Pazar “Kuzular Kurtlara Karşı”, 20 Şubat Pazar “Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın” ve 27 Şubat Pazar “Dipdip: Bir Okyanus Macerası” filmleri çocuklarımız için gösterilecek. Tamamı ücretsiz olacak filmlerin biletlerine Erdal Eren Kültür Merkezi’nden ulaşılabilecek.

DÜŞTEPE OYUN MÜZESİ’NDE BİR TİYATRO ÜÇ ATÖLYE VAR

Şubat ayında Düştepe Oyun Müzesi’ndeki etkinlikler de tüm hızıyla devam ediyor. Çocuklardan büyük ilgi gören üç atölye ve bir tiyatro gösterimi çocuklarımızı bekliyor. Müzede gerçekleştirilecek olan ilk atölye 13 Şubat Pazar günü Engin Dalbudak tarafından düzenlenen “Karagöz-Hacivat Atölyesi”. Atölyede hem çocukların el becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak aktiviteler yapılıyor hem de Karagöz-Hacivat gösterisi düzenleniyor.

Müzede düzenlenecek olan ikinci atölye; “Heykel Saksı Boyama Atölyesi”. 4-11 yaş arasındaki çocukların katılabildiği atölye programında önce seramik saksılar boyanıyor sonra bu saksılara bitkiler dikiliyor.

Bir üçüncü etkinlik de “Masal Atölyesi”. Anadolu’nun sahip olduğu zengin masal kültürünün örnekleri bu atölye çalışmasında sergileniyor. Katılımcı çocuklarımız dinledikleri masalların resimlerini hep birlikte yapıyorlar.

Düştepe Oyun Müzesi’nde Şubat ayında bir de tiyatro sahneleniyor. Mehmet Erbil tarafından sahnelenen “Da Vinci Bana Dedi Ki!” oyunu 6 Şubat Pazar günü saat 14.00 de çocuklarla buluşacak.

Düştepe Oyun Müzesi’ndeki tüm atölyelerin başlama saati 12.30 ve 14.00. Tamamı ücretsiz olacak bu atölyelere ve tiyatro oyununa rezervasyon Müze’nin 0216  688 1323 numaralı telefonundan yapılabilecek.

“ÜSKÜDAR’A GİDERKEN” KİMİN ŞARKISI?

Şubat ayında çok ilginç bir belgesel Ataşehirlilerle buluşuyor. Yıllardır konuşulan “Katibim” nam-ı diğer “Üsküdar’a giderken” şarkısı gerçekten hangi milletin eseri? Neredeyse tüm Balkan ülkelerinin sahiplendiği bu şarkının gerçek sahibinin kim olduğu sorusunun cevabı bu belgeselde aranmış.

Ünlü belgesel film yönetmeni Adela Peeva tarafından yapılan “Bu Şarkı Kimin” isimli belgesel 18 Şubat Cuma günü 20.00’de Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Ücretsiz olacak gösterimde filmin danışmanlarından akademisyen ve yazar Melih Duygulu ile de konuyla ilgili olarak bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Mücahit Koçak, Nezaket Erden, Burcu Gölgedar, Ünal Silver, Bedir Bedir ve Erdem Şenocak’ın rol aldığı “İki Şafak Arasında” filmi de 9 Şubat Çarşamba günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Ücretsiz olacak filmin gösterimi saat 20.00’de başlayacak ve filmin yönetmeni Selman Nacar ile de bir söyleşi gerçekleştirilecek.

ZENGİN BİR SÖYLEŞİ PROGRAMI…

Ataşehir Belediyesi Şubat ayında da renkli ve çok çeşitli söyleşi programlarıyla Ataşehirlilerin kültür-sanat yaşamını zenginleştirmeye devam ediyor. Konusunda uzman kişilerin, yazarların, şairlerin, sanatçıların ve küratörlerden oluşan zengin bir konuk yelpazesinin katıldığı söyleşiler Şubat ayına renk katıyor.

TAMAMI ÜCRETSİZ OLAN SÖYLEŞİ PROGRAMLARI ŞÖYLE;

11 Şubat Cuma “Günümüz Sanatından Nesneye Bakış” Yer: MSKM Saat: 19.00

Konuk: Evrim Kavcar

Moderatör: Uras Kızıl

12 Şubat Cumartesi “Yaşamı Şiirle Anlamak” Yer: Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi Saat: 15.00

Konuk: Nalan Çelik

Moderatör: İsmail Afacan

13 Şubat Pazar “Günebakan Çiçekleri ile Dostluk Hikayesi” Yer: Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi Saat: 14.00

Konuk: Çiğdem Odabaşı

Moderatör: Neslihan Önderoğlu

15 Şubat Salı “Aşkın Edebiyatı, Edebiyatın Aşkı” Yer: MSKM Saat: 19.00

Konuk: Mario Levi

Moderatör: Gülşah Elikbank

19 Şubat Cumartesi “Bizans’tan Kalan İstanbul” Yer: Neşet Ertaş Kültürevi Saat: 15.00

Konuk: Hayri Fehmi Yılmaz

Moderatör: Olgay Söyler

20 Şubat Pazar “Felsefe ve Kadim Meseleler” Yer: MSKM Saat: 15.00

Konuk: Prof. Dr. Kaan H. Ökten

20 Şubat Pazar “Türkiye’de Galericiliğin Kökleri: Maçka Sanat Galerisi”

Yer: Ataşehir Kültür Youtube Kanalı Saat: 20.00

Konuk: Didem Çapa

Moderatör: Melike Bayık

21 Şubat Pazartesi “Orhan Kemal Müzesi” Yer: Ataşehir Kültür Youtube Kanalı Saat: 20.00

Konuk: Işık Öğütçü

Moderatör: Hatice Utkan Özden

22 Şubat Salı “Erdal Güney’in Kaleminden: Kasabanın Akşam Halleri” Yer: MSKM Saat: 19.00

Konuk: Erdal Güney

Moderatör: Özgür Okuryazar

25 Şubat Cuma “Modern Klasikler Üzerine” Yer: MSKM Saat: 19.00

Konuk: Cem Alpan

25 Şubat Cuma  “Gerçekten mi” Yer: Ataşehir Kültür Youtube Kanalı Saat: 20.00

Prof. Dr. Marcus Graf

28 Şubat Pazartesi “Katmanlar ve Rastlantısallık” Yer: Ataşehir Kültür Youtube Kanalı Saat: 20.00

Konuk: Mesut Karakış

Moderatör: Öykü Demirci

ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR SANAT ŞUBAT PROGRAMI, TIKLAYINIZ…

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ