logo

ATAŞEHİR’DE TEMA GÖNÜLLÜLERİ HIZLA ÇOĞALIYOR!

ATAŞEHİR’DE TEMA GÖNÜLLÜLERİ HIZLA ÇOĞALIYOR!

tema (0)Ataşehir İlçesi TEMA Sorumlusu Eğitimci Saadet Garan Ataşehirlileri Tema Gönüllüsü yapma amacıyla öğrencileri de kapsayan çok yönlü çalışmalarını sürdürüyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hedeflerinin, Ataşehir gibi Habitat Ödüllü bir ilçeyi tamamen TEMA Gönüllüsü yapmak olduğunu kaydeden Ataşehir İlçesi TEMA Sorumlusu Eğitimci Saadet Garan, Ataşehir’deki bütün okulları tek tek dolaştıklarını belirterek;  “Geleceğimiz olan çocuklarımızı bilinçli, farkındalığı yüksek ve duyarlı birey olarak geleceğe hazırlamaktayız” dedi.

Saadet Garan,  “Ülke zenginliği “TOPRAK’tır.”, “Toprağına sahip olan ülkeler, geleceği güçlü kılar.” sloganıyla çocuklara, sahip oldukları zenginliklerin koruyucusu olarak ülke geleceğine katkı sağlayacaklarının farkındalığını oluşturmak amacıyla öğrencilere eğitim veriyor.

Ataşehir İlçesi TEMA Sorumlusu Eğitimci Saadet Garan Tema Gönüllüsü yapma çalışmaları ile ilgili şu açıklamaları yaptı:
Hedefimiz, Ataşehir gibi Habitat Ödüllü bir ilçeyi tamamen TEMA Gönüllüsü yapmaktır. Ataşehir’deki bütün okulları tek tek dolaşarak ,geleceğimiz olan çocuklarımızı bilinçli, farkındalığı yüksek  ve duyarlı birey olarak geleceğe hazırlamaktayız.

Biliyoruz ki bu duyarlılıkla, bastığı toprağı iyi bilen ve koruyan çocuklar, sahip oldukları zenginliklerin koruyucusu olarak  ülke geleceğine katkı sağlayacaklardır.

Bu bilinçli yaşam, dünyamızın da geleceği için önemli.Ülkemiz inanılmaz  zenginlikle endemik bir yapıya sahip..Sadece ülkemiz topraklarına has bitkiler ve hayvanlarla çok özel bir ülkeyiz.Ancak tarihi eserlerimiz gibi ,malesef bitkilerimiz de gizlice ülke dışına kaçırılmakta ve bir çok türümüz bilgisiz yaşamla,avlanmayla,sanayi ile ,rantla ,yanlış tarımla,zehirli kimysallarla tahrip edilmekte.

“Ağaç yaş iken eğilir.” bilinciyle, çocuklarımızı doğru bilgilerle donatmamız gerekmektedir.

Pırıl pırıl beyinlere doğa sevgisini aşılıyoruz. Ülkesini doğasını tanımasını sağlıyoruz. Dahası toprakla buluşturuyoruz.

Toprak Hayattır. Toprak Yaşamdır.

Ataşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de bugün bu eğitimleri aldılar. Dünyanın ve ülkemizin biyolojik çeşitliliğini öğrendiler.

Daha bilinçli tüketici olmak gerekliliğini özümsediler.​

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ