logo

Ataşehir’de Ücretsiz Mesleki Kurslara Devam

Ataşehir’de Ücretsiz Mesleki Kurslara Devam

atamemAtaşehir Belediyesi Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM)’nde yeni dönem ücretsiz kurslar 20 kursiyerden oluşan 9 sınıfta devam ediyor.

ATAMEM’de 2013-2014 Eğitim döneminde; her biri 20 kursiyerden oluşan 4 İngilizce A1 seviyesi, 4 Bilgisayar Kullanımı, 2 Aşçı Çıraklığı, 1 Pastacı Çıraklığı, 1 Saça Şekil Verme Teknikleri ve 1 Manikür – Pedikür Teknikleri sınıfı oluşturuldu.

Bir meslek veya bir hobi edinmek için ATAMEM’deki kurslara katılan Ataşehirliler, Ataşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten çok memnunlar.

Aşçı Çıraklığı kurslarına katılan kursiyerler, muhteşem lezzetlerin ortaya çıktığı derslerden sonra yapılan yemekleri hep birlikte yiyorlar. Kursların ücretsiz olarak verildiği merkezde yemek malzemeleri ise kursa katılan öğrenciler tarafından ortak bir şekilde karşılanıyor. ATAMEM’de gerçekleşen Aşçı Çıraklığı kurslarına Türkiye ve İstanbul’un ünlü şefleri de katılarak, kursiyerlere yeni yemek tarifleri ve mesleğin önemli ipuçlarını veriyor.

Günümüzün en önemli sektörlerinden biri olan bilişim sektörüne başlangıç yapmanın iyi bir yolunu düşünenler Bilgisayar Kullanımı kurslarına, yabancı bir dil öğrenmek isteyenler İngilizce kurslarına, kuaförlüğe merak salanlar ise kuaförlükle ilgili kurslara katılıyor. ATAMEM’de mesleki eğitim alan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da veriliyor.

ATAMEM’de kurslara toplam 2 bin 228 kişi kayıt yaptırdı

2011 yılında Ataşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan ATAMEM’de şu ana kadar kurslara toplam 2 bin 228 kişi kayıt yaptırdı. Kursiyerlerin 1.042’ si katıldıkları kurs sonrası sertifikalarını aldılar. Kurslara katılan Ataşehirlilerin 1.745’ini kadınlar, 483’ünü ise erkekler oluşturdu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ