logo

Ataşehir’de Yaz Atölyeleri Başlıyor

Ataşehir’de Yaz Atölyeleri Başlıyor

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştireceği 07-13 yaş arası çocukların katılacağı atölye çalışmaları başlıyor.

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştireceği atölye çalışmalarının kayıtları 18-27 Haziran tarihleri arasında ATAMEM, Kayışdağı Lions, İnönü, Ferhatpaşa, Yeni Çamlıca, 30 Ağustos ve Aşık Veysel Ataevi Sosyal Hizmet merkezlerinden yapılacak.

07-13 yaş arasındaki çocukların katılacağı ve 30 Haziran’da başlayıp 29 Ağustos’ta sona erecek çalışmalar kapsamında; Müzik, Resim, Heykel, Dans, Drama, Halk oyunları, Perküsyon, Satranç, Mucitler, Becerikli Eller, Akıl ve Zekâ oyunları branşlarında atölye çalışmaları yapılacak.

Müzik: Atölye kapsamında atık malzemelerden enstrüman yapımı ve çalımı, koro ve toplu ses çalışmaları yer alacak.

Resim: Atölye kapsamında doku, baskı, ressamdan kopya, lave tekniği, mask boyama, sulu boya ve pastel boya çalışmaları yapılacak.

Heykel: Malzeme bilgisi, çamurla tanışma, form bilgisi (heykelde ışık, gölge, hacim vs vs) yer alacak.

Dans: Temel dans figürlerinin çalışılacağı atölyede çeşitli Latin danslarından uygulamalar yapılacak.

Halk Oyunları: Tüm yörelerden temel halk oyunları figür çalışmaları ile halk oyunları ile tanışan çocuklara iki yöre öğretilmesi hedefleniyor.

Drama: Tanışma oyunları, dikkat oyunları, düşünme oyunları ve eleştirme oyunları yer alacak.

Perküsyon: Nota eğitimi, enstrüman ile tanışma, temel vuruş teknikleri ve toplu çalma etütleri yapılacak.

Satranç: Satranç tarihi, taşları tanıma, hamleler ve geliştirici teknik çalışmalar yer alacak.

Mucitler Atölyesi: Yaş gruplarına göre deneyler ve uzayla ilgili bilgilendirme ve film gösterimleri yapılacak.

Akıl ve Zeka Oyunları: Çocuğun IQ’suna %13 civarında etki edecek akıl ve zeka oyunları ile 8 haftalık bir eğitim yapılacak. Oyunlar grupların yaş ve seviyelerine göre belirlenecek.

Eğitim Seminerleri: Alanında uzman psikologlar tarafından belirlenecek konular ile çocuklara “Çocuk Hakları ve Cinsel istismar” ile ilgili bilgilendirmede bulunulacak.

Geziler: Öğretmenler tarafından belirlenecek ses kayıt stüdyolarına ve enstrüman yapım atölyelerine geziler düzenlenerek, öğrencilerin kayıt aşamalarını ve enstrümanların yapım aşamalarını yerinde görmeleri sağlanacak.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ