logo

ATAŞEHİR’DE ‘YEŞİL NOKTALARA’ YENİLERİ EKLENİYOR

ATAŞEHİR’DE ‘YEŞİL NOKTALARA’ YENİLERİ EKLENİYOR

yesil_nokta (1)Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak amacıyla Ataşehir’deki 3 yeni bölgeye daha “Yeşil Nokta” yerleştirdi.

Ataşehir’de geri dönüşüm için “Yeşil Noktalara” yenileri ekleniyor

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından temiz bir çevre ve geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak amacıyla Ataşehir’deki 3 yeni bölgeye daha “Yeşil Nokta” yerleştirildi.

Değerlendirilebilir nitelikli geri dönüşüm atıklarının oluştukları kaynakta çöple karışmadan ayrı toplanması için yerleştirilen “Yeşil Nokta” alanları sayesinde, geri dönüşüm atıkları daha etkin bir şekilde toplanıyor.

yesil_nokta (2)

İlk Yeşil Noktalar İçerenköy Mahallesi Carrefour AVM Otopark Alanı, Mevlana Mahallesi Zabıta Birimi yanı ve Mevlana Mahallesi Türkiş Blokları 1. Kısım yanı olmak üzere 3 noktaya konulmuştu.

Yeni Yeşil Noktalar ise Küçükbakkalköy Mahallesi Şehit Şakir Elkovan Caddesi Novada AVM önüne, İçerenköy Mahallesi Eston Çamlıevler ve Fetih Mahallesi Esin Sitesi’ne yerleştirildi.

Şu an Ataşehir’de toplam 6 adet olan “Yeşil Nokta” konteynerlerinde; plastik, plastik kapak, bitkisel atık yağ, atık pil, elektronik atıklar, kitap, kağıt-karton-kompozit, metal, cam atıklardan oluşan 9 farklı atık toplama ünitesi bulunuyor.

yesil_nokta (3)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ