logo

Ataşehir’deki Festivalde Klasik Müzik Rüzgarı

Ataşehir’deki Festivalde Klasik Müzik Rüzgarı

Ataşehir Belediyesi 3. Klasik Müzik Festivali’nde, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, oda müziği konseriyle müzikseverlerle bir araya geldi.

Sahneye çıkan öğrencilerin başarılı performansı beğeni topladı.

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki konsere müzikseverler de yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Türkiye’nin en eski mü­zik eğitim kurumu olarak, geçmişte olduğu gibi günümüzde de ulu­sal çizgiden hareketle evrensel çizgiyi hedefleyen çağdaş eğitimine devam ediyor. Misyonu, sanat yoluyla dünyayı yorumlayarak ulus­lararası alanda adını duyuran sanatçılar yetiştirmek olan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Devlet Tiyatrosu, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası gibi İs­tanbul’daki tüm sanat kurumlarının temelini oluşturan sanatçıların yanı sıra müzik ve tiyatro dünyasına değerli sanatçılar yetiştirdi.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Müzik Bölümü bünye­sinde bulunan Yaylı Çalgılar, Üflemeli & Vurmalı Çalgılar ve Piyano Anasanat Dalı ile tüm çalgı dallarında eğitim veriyor. Lise ve lisans programlarında yer alan “Oda Müziği” derslerinde, öğrenciler değer­li eğitim kadrosu ve Prof. Begüm Çelebioğlu’nun yönetiminde oda müziği eserleri çalışıp konserler düzenliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ