logo

ATAŞEHİR’İN 2015 YILI FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

ATAŞEHİR’İN 2015 YILI FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

Nisan Ayı son birleşiminde 1.Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi, Ataşehir Belediyesi’nin 2015 Yılı Faaliyet raporunu görüşerek onayladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Meclis Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz tarafından okuna Ataşehir Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu hakkında gurup ve şahıslar adına konuşmalar ve görüşmeler tamamlandıktan sonra yapılan oylama sonucunda Ak Parti meclis üyelerinin muhalefetine rağmen CHP meclis üyelerinin oylarıyla  “Oy Çokluğu” ile kabul edildi.

Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata,  Ak Parti grubu adına gündem dışı söz alarak günün önemi hakkında detaylı açıklama yapan Yıldız Pektaş ve söz alan diğer konuşmacılar Ataşehirlilerin, ülkemizin ve İslam dünyasının Regaip Kandili’nin kutlayarak barış ve huzur getirmesi dileğinde bulundular.

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi. Gruplardan gelen teklifiyle 1.sırasında bulunan Faaliyet Raporu görüşülmesi oybirliği ile gündemin sonuna bırakıldı.

Gündemde bulunan diğer maddelerin görüşmelerine başlandı. Görüşmelerde, gündemdeki 2 maddenin ilgili komisyonlara havale edilmesine, raporlardan; 3,4,6,10,11,12,13, ve 14’üncü maddeler oybirliğiyle kabul edilirken; 5,7,8,9 ve15’inci maddeler oyçokluğu ile komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

Görüşmelere gündemin sonuna bırakılan Faaliyet Raporu’nun görüşülmesine geçildi. Yapılan değerlendirmelerde gruplar adına 20, şahıslar adına 5 dakika konuşma süresi belirlendi.

İLHAMİ YILMAZ “İMAR PLANLARININ ATAŞEHİR’İN SORUNLARININ BAŞINDA”

Ataşehir Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu’nu CHP Meclis Grup Başkanvekili ve Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz sundu.

Ataşehir’in yıllardır çözüm bekleyen en önemli sorununun 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının olmayışı olarak kaydeden CHP Meclis Grup Başkanvekili ve Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz İlçe merkezinin, kent meydanının, ticaret ve sosyo-kültürel merkezlerin bulunmayışını da planın olmayışına bağlayarak; “İmar planlarının Ataşehir’in sorunlarının başında geliyor. Bu sorunlar mahalleler arasında ve diğer ilçeler arasında toplu taşıma, çarpık ve sağlıksız kentleşme sorunlarına, belediye ve diğer kamu hizmetlerinin aksamasına neden oluyor” dedi.

İLHAMİ YILMAZ “EMEKEVLER,  KENTSEL DÖNÜŞÜM YILSONUNDA TESLİM”

Ataşehir Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren CHP Meclis Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, Emekevler’de kentsel dönüşüm kapsamında yapımı devam eden konutların yılın sonuna kadar tamamlanarak teslim edilmesinin planlandığını belirterek; “ Örnek Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nin Mayıs ya da Haziran ayında açılması planlanıyor. Ayrıca Küçükbakkalköy’de yapımı devam eden emekli dinlenme evinin de önemli bir proje olarak bu yıl içinde hizmet vermesi planlanıyor. İçerenköy’de ise kapalı Pazar alanı ve kültür merkezi projemiz çok amaçlı bir proje olarak tasarlanmış olup, İBB tarafından imar planlarına aykırı olduğu gerekçesiyle inşaatı durduruldu. Plan tadilat çalışmalarımız devam ediyor. Mustafa Kemal Mahallesi’nde Deniz Gezmiş Parkı yanında inşaatına başladığımız ve STK’ların kullanacağı Sivil Toplum Kültür Merkezi ise bu yılın sonlarına doğru faaliyete başlayacak. İçerenköy’deki Neşet Ertaş Kültür Merkezi de 2016 yılının sonlarında açılacaktır” şeklinde çalışmaları özetledi.

M.CEVAT ARZIK “BAKALIM 2 YILDA NE OLMUŞ”

Grubu adına Faaliyet Raporu üzerine görüş belirtmek üzere söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, “-Ataşehir aşkımız biz hizmet için varız- sloganıyla seçim döneminde söz verdiğiniz projelere bakalım 2 yılda ne olmuş” diyerek; “ 2 yıl içerisinde tüm Ataşehir’de çöpleri yer altına alıyoruz dediler. Şu an 280 adet yer altı konteynırı var. Yer üstünde ise 6177 adet. Demek ki daha alınmamış. Ataşehir üç kültür merkezine kavuşuyor dediniz. 2014 yılı içinde Örnek Mahallesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi, İçerenköy Kemal Sunal Kültür Merkezi, İçerenköy Neşet Ertaş Kültür Evi hala hizmete açılmadı. 7 yılda bir kültür merkezi Guinness Rekorlar Kitabı’na aday dediniz oda durduruldu. Adımınızı baştan doğru atmış olsaydınız hepsi bitmiş olurdu. Ataşehir Ulaşım Planları için 2014 yılı Ocak ayında İBB Ulaşım Müdürlüğünden onay aldık dediniz. Bu 2 yılda ne yapıldı?” şeklinde konuştu.

ARZIK “HEDEF YÜZDE 100, GERÇEKLEŞEN %0”

Ataşehir Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu üzerine yaptığı eleştirilerini Meclis üyleriyle paylaşan Arzık, seçim döneminde söz verilen projelerde gerçekleşme oranının; “Ataşehir Kongre ve Fuar Merkezi, Atapark Opera Sarayı, Zübeyde Hanım Evlendirme Kompleksi ve Kreşi, Örnek Mahallesi Sağlık merkezi, Deniz Gezmiş Sivil Toplum Merkezi, Küçükbakkalköy Spor Kompleksi, Atatürk Mahallesi Buz Pisti ve Spor Kompleksi, uzay evi, Çocuk Bilim Müzesi ve Cumhuriyet Panoraması, Ferhatpaşa Can Dostum Hayvan Barınağı, Atatürk Mahallesi Kent Meydanı, Ataşehir Kültür Merkezi için hedef yüzde 100, gerçekleşen %0. Yeniçamlıca mülkiyet sorunu çözülmesi için hedef planlandı, gerçekleşme oranı sıfır” olduğu iddiasında bulundu.

Emekevler’de vatandaşların mağdur olduğunu vurgulayan Mustafa Cevat Arzık, evlerinden edilen, kira yardımı yapılmadan inşaatların bitmesini bekleyen hak sahiplerinin mağdur edildiğini iddia etti.

Ataşehir’in  İmar planlarının rayına girdiğini düşündüğünü ifade eden M.Cevat Arzık, planların İBB’den kademe kademe çıkartılacağını kaydederek Ataşehir Belediyesi’nin ihaleleri daha şeffaf,  katılımcı ve kamu haklarını koruyacak şekilde yapılarak; birden fazla firmanın katılmasını sağlanması gerektiğini söyledi.

Şahıslar adına görüş belirtmek üzere söz alan Ak Partili Üye Saim Başkan’ın Ataşehir Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu hakkında eleştirilerini dile getirmesi sonrasında yapılan eleştirileri yanıtlamak üzere Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi  kürsüye geldi.

GETİRİN PLANLARI HEPSİNİ 1 AYDA ÇÖZEYİM

Planların nerede yapıldığının çok iyi bilindiğinin altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi plan olmadan hiçbir şey yapılamayacağının altını çizip; “Yeniçamlıca’yı ben mi bu hale getirdim? 1/5000’lik plan olmadan çözülmez. Getirin planları 1 ayda bu sorunu çözeyim” diyerek çözümün planda olduğunu işaret edip, bütçe üzerine yapılan eleştirilere ise; “Hesapları incelerken bir arkadaşımı göndereyim beraber inceleyin. Söylediklerinizin hepsi yanlış. Borcu alacak gibi gösterip, alacağı borç gibi gösteriyorsunuz. Ataşehir Belediye’sinin borcu ve alacağı rakamlarınızın tam tersine bu yılsonuna kadar borçların hepsi ödeniyor, ayrıca 24 milyon lira da kasada kalıyor. Burada bankacı, hesap uzmanı insanlar var. Eksikler olabilir, yanlışlar da olabilir. Sanki Ataşehir Belediyesi batmış gibi konuşmayın. Borçlar varsa alacak da vardır. Burası devlet, alacak verecek hesapları yapılır ona göre borçlanılır. Biraz insaflı olup elinizi vicdanınıza koyun. Hep eleştiriyorsunuz bir kere de evet şu işleri iyi yaptınız deyin” dedi.

Rapor üzerine görüşlerin belirtildiği konuşmaların sonunda yapılan açık oylamada Ataşehir Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu CHP grubunun 23 kabul ve Ak Partili üyelerin 15 ret oyu ve muhalefet şerhi ile kabul edildi.

Görüşmelerin sonunda gündemde görüşülecek başka madde kalmadığını belirten oturumu yöneten Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata;  02.05.2016 Pazartesi günü saat 17:00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ