logo

ATAŞEHİR’İN İMARINDA İYİ ŞEYLER OLUYOR

ATAŞEHİR’İN İMARINDA İYİ ŞEYLER OLUYOR

 

Atasehir_imar_atasehir_meclis_aralikAtaşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantısında grup sözcüler İlhami Yılmaz ve M.Cevat Arzık Ataşehir’in imar palanı çalışmalarındaki olumlu gelişmeleri duyurdular.

Recep Kenan/itvhaber.com

Daha önce, Aralık ayından başlayarak çalışmalarını mahallelerde yapacakları duyurulan Ataşehir Belediye Meclisi 2. Dönem 2. Yıl Aralık Ayı Toplantısı 1. Birleşimi, 1. Oturumu Meclis Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında Belediye Meclisi salonunda yapıldı.

imar_atasehir_meclis_aralik (13)

Başkan Battal İlgezdi ile İstanbul Büyükşehir’de İBB Başkanı Kadir Topbaş ile yapılan görüşmelerde olumlu gelişmeler yaşandığının, Yeni sahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarını Aralık Ayı toplantısında çıkacağının ifade edildiği toplantıda, diğer mahalleler ile ilgili çalışmalarda da gelişmeler olduğu kaydedilerek; Yeni sahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarının Aralık toplantısında çıkması sonrası müjdenin birlikte verileceği belirtildi.

Toplantıda gündem dışı söz alan Mecliste grubu bulunan CHP ve Ak Parti grup başkan vekilleri ve sözcüleri İlhami Yılmaz ile Mustafa Cevat Arzık Ataşehir İlçesinin İBB tarafından yürütülen 1/5000 ölçekli imar plan çalışmaları hakkında yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Arzık ve İsmail Levent gündem dışı konuşmalarında geçtiğimiz günlerde abisini kaybeden Meclis Üyesi Abdullah Der’e baş sağlığı dileklerini ilettiler.

imar_atasehir_meclis_aralik (14)

Ataşehir Belediye Meclisi, İhami Yılmaz

“İBB GÖRÜŞTÜK, ARALIK AYI TOPLANTISI MECLİSTE”

Önceki toplantıda, Aralık Ayı toplantısını mahallede yapma kararı aldıklarını hatırlatan CHP Ataşehir Belediye Meclis Gurup Başkanvekili İlhami Yılmaz; oluşan ılımlı iklim, yaşanan gelişmeler üzerine toplantıların Meclis salonunda yapılmasını gereğinin oluştuğunu, mahallelerdeki toplantı planlarının devam ettiğini kaydettiği konuşmasında; “Bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonunda ilçemiz 5000’lik planlarında bir takım sıkıntılar olduğunu bu konuda ne yapılabileceği konusunda İBB Başkanı Kadir Topbaş ile görüştük. Görüşme sonunda ilk olarak; Aralık ayında Yeni sahra ve Barbaros Mahallesi daha sonraki aşamalarda; İçerenköy, Küçükbakkalköy, Mustafa Kemal, Aşık Veysel ve diğer sıkıntılı mahallelerimizle ilgili planların çalışmalarının yapılacağı talimatını verdiği için mahalle toplantımızı ileri bir tarihe erteledik. Arkadaşlarımıza da duyurmak istedik” diyerek, bu gelişmeler üzerine Aralık Ayı toplantısının meclis salonunda yapılması kararı alındığını söyledi.

imar_atasehir_meclis_aralik (9)

Ataşehir Belediye Meclisi, Mustafa Cevat Arzık

İBB MECLİSİNDEN ÇIKINCA MÜJDEYİ BİRLİKTE VERİRİZ

Meclis toplantılarının mahallede yapılmasına kendilerinin de katıldıklarını hatırlatan Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, “Büyükşehirde yapılan çalışmalara bizler de destek olmuştuk. Geçen ayki toplantıda, toplantı nerede olursa olsun, Meclis çağrısına uyacağımızı söylemiştik. Kasım Ayı meclisinde, meclis toplantılarının mahallelerde yapılmasına gerekçe; mahallede yaşayan vatandaşların üyelerini tanımaması ve yapılan çalışmaların yerinde görülmesini sağlamak, vatandaşların meclis toplantılarını takip etmesini sağlamak olduğu söylenmişti. Planların toplantıya indirgendiğini bilmiyordum. Böyle olsa biz daha önce söylerdik. Bunu doğru bulmuyorum. Yasa çok açık olmasına rağmen iyi niyetimizle sesimizi çıkarmadık. Binanız varken başka yerde yapması “Zorunlu Hal”e girmiyor. İmarla ilişkilendirilmesi şık değil. Ama şimdi imar görüşmeleri sağlandı diye bu fikirden vazgeçilmesini doğru bulmuyoruz. Biz ,Yeni sahra ve Barbaros mahallelerinin imar planları için elimizden geleni yaptık. Geçtiğimiz ayda bu konuyla ilgili sözümüzü vermiştik son halini de inceleyeceğiz. Sıkıntılarda giderilmişse Aralık ayında çıkacak. Önümüzdeki hafta Büyükşehir Meclisinden çıkarsa, İlahmi bey, ben ve diğer meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte müjdeyi veririz” dedi.

imar_atasehir_meclis_aralik (11)

Ataşehir Belediye Meclisi, Namık Sürmen

MAHALLE TOPLANTISI PAZARLIK KONUSU DEĞİL

Ak Parti sözcüsü Arzık’a cevaben söz alan İlhami Yılmaz, toplantıların pazarlık konusu yapılmasının söz konusu olmadığını, üyelerin mahallelerde tanınması ve vatandaşların meclis çalışmalarını amaçladıklarını söyledi. Yılmaz, İBB Başkanı Kadir Topbaş’tan çok önce randevu talepleri olduğunu, tesadüfen bu zaman denk geldiğine inandıklarını söyledi.

Gündem dışı konuşmalardan tamamlanmasından sonra gündeme geçildi. Eklerle birlikte 12 maddeden oluşan gündem görüşmelerinde maddelerinin oybirliğiyle ilgili komisyonlara gönderilmesi karar çıktı.

Oturum başkanı Ataşehir Beldiye Başkanvekili Sadi Özata, gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ile 09.12.2015 Çarşamba günü saat 17:00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

imar_atasehir_meclis_aralik (4)

Ataşehir Belediye Meclisi, Sadi Özata

imar_atasehir_meclis_aralik (3)

Ataşehir Belediye Meclisi, Mustafa Kemal Aldoğan

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ