logo

Ataşehirli 15 Temmuz Şehidi Akın Sertçelik Kabrinde Anıldı

Ataşehirli 15 Temmuz Şehidi Akın Sertçelik Kabrinde Anıldı

15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine direnenlerden Ataşehirli Şehit Akın Sertçelik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında kabri başında anıldı.

15 Temmuz gecesi darbe girişimini annesinin telefonuyla öğrenen Ataşehir’de ikamet eden Akın Sertçelik, televizyonu açtı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “meydanlara çıkın” çağırısını duydu. Eşinden bir bayrak getirmesini isteyen Sertçelik, evinin camına Türk bayrağını astıktan sonra üzerindeki pijamalarla, yanına sadece telefonunu alarak evine 15 dakika uzaklıkta olan Boğaziçi Köprüsü’ne tek başına gitti.

15 Temmuz gecesi FETÖ askerlerinin darbe girişimine karşı Boğaziçi Köprüsü’ne tek başına giderek direnen 2 çocuk babası 41 yaşındaki Akın Sertçelik, 2004 yılından bu yana taksi şoförlüğü yapıyordu. Köprü de şehit olan demokrasi şehidi Akın Sertçelik’in cenazesi kimsesiz ve sahibi bulunamayan cenazelerin gönderildiği Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumun’da bulundu.

16 Temmuz günü şehit olan Akın Sertçelik’in naaşı Ümraniye’de bulunan Ihlamurkuyu Mezarlığı’na defnedilirken, bu yıl 15 Temmuz darbe girişiminin 3.Yıl dönümünde Ümraniye’deki mezarı başında anıldı. Ataşehir Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğünce yapılan anma programına Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, Ataşehir Mülki ve İdari Amirleri, Akın Sertçelik’in annesi Ayşe, Babası Mustafa Sertçelik’in yanısıra AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zakir Şahin’in yanısıra okul müdürleri, stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ataşehir Kaymakamlığınca Akın Sertçelik’in kabrine çiçekleme ve bakım çalışmaları yapıldığı görüldü. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kapsamında Demokrasi Şehidi Akın Sertçelik’in kabri başında Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken, Ataşehir İlçe Müftüsü Şakir Pinal’da 15 Temmuz duası gerçekleştirdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ