logo

ATAŞEHİRLİ ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I NEŞEYLE KUTLADI

ATAŞEHİRLİ ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I NEŞEYLE KUTLADI

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ataşehir’de birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı.

Ataşehir’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları sabah 8.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ataşehir Belediyesi, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının çelenk sunmasıyla başladı.

Sonraki etkinliklerde Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı 23 Nisan Çocuk Bayramı eğlenceleri kapsamında Ataşehir’deki parklar bayram yerine döndü.

Deniz Gezmiş Parkı, Necmettin Erbakan Parkı, 80. Yıl Cumhuriyet Parkı, İçerenköy Meskenler Parkı ve Esatpaşa Parkı’nda çocuklar için oyun alanları kuruldu.

atrasehir_23_nisan_belediye (3)

Şişme oyun alanlarından; kaydırak, futbol, tırmanma, hentbol, sumo güreşi, zıplama parkurlarında çocuklar doyasıya eğlendiler.

Parklarda ayrıca sihirbazlık gösterisi, karaoke yarışması, karikatür çizimler, kum boyama atölyesi, palyaço şov, eğlence parkurları, zıp zıp gösterileri yapıldı.

Parklardaki 23 Nisan eğlencelerine katılan çocuklara ve ailelerine ücretsiz uçurtma, popcorn ve Osmanlı macunu dağıtıldı.

Parklardaki etkinlikleri Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan gezerek, çocukların bayramlarını onlarla birlikte kutladılar.

Çocuklar için 23 Nisan’a özel olarak hazırlanan “Bir Varmış Bir Yokmuş” isimli etkinlikte ise Düştepe Oyun Müzesi’nde geleneksel Türk Masalları anlatıldı.

Ali Fuat Cebesoy İlkokulu’nda düzenlenen eğlencelerde minikler folklor gösterileri yaptı. Çocuklar, okulun atıl durumda bulunan bodrum katının tamiratını üstlenen ve onların hizmetine sunan Ataşehir Belediyesi için, kick boks gösterisi yaptılar.

atrasehir_23_nisan_belediye (8)

Ataşehir Belediyesi bu yıl aldığı kararla çocuklar için 23 Nisan’ı bir gün değil bir ay boyunca şenlik ve karnaval havasında geçecek etkinliklerle kutlama kararı almıştı. Bu kapsamda Nisan ayı başından itibaren başlayan “Düştepe Oyun Müzesi’nde atölye çalışmaları”, “Çocuk Tiyatroları Günleri” ve “Sokak Tiyatrosu” gösterimleri ay sonuna kadar devam edecek.

Nisan ayı boyunca hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı doyasıya kutlanırken, hem de çocuklarımız kendi yaşıtlarıyla arkadaşlıklarını artırıp daha sosyal bireyler olacaklar.

atrasehir_23_nisan_belediye (1)atrasehir_23_nisan_belediye (2)atrasehir_23_nisan_belediye (7)atrasehir_23_nisan_belediye (9)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ