logo

Ataşehirli Çocuklar Atatürk’ü Şiirlerle Anacak

Ataşehirli Çocuklar Atatürk’ü Şiirlerle Anacak

Ataşehir Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” isimli şiir okuma yarışması düzenleniyor.

Ataşehirli Çocuklar Atatürk’ü Şiirlerle Anacak

Düzenlenen İlköğretim Okullar Arası Ödüllü Atatürk Şiirleri Okuma Yarışması; çocukların, Atatürk’ün düşüncelerini okuyup özümsedikten sonra, şiirler aracılığıyla insanları duygu ve düşünce dünyasına götürerek, estetik bir hazla Atatürk’ü anlatmalarını amaçlıyor.

Ataşehir’de okuyan ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılacağı yarışmada; çocukların okuyacağı Atatürk konulu şiirler, herhangi bir şairin şiirinden alıntı veya öğrencinin kendi yazdığı şiir de olabilecek. Her okuldan 3 kişinin katılabileceği yarışmada şiir okuma süresi 5 dakika ile sınırlandırılacak.

Yarışmada; elemeler 07 Kasım tarihinde saat:10.00’da, final ise 09 Kasım tarihinde saat 12.00’da Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleştirilecek.

Yarışmada; birinci olan öğrenciye 1 tam altın, ikinci olan öğrenciye 1 yarım altın, üçüncü olan öğrenciye de 1 çeyrek altın hediye edilecek.
Mansiyon ödülü alan öğrenciye, abonelik ücreti Ataşehir Belediyesi tarafından karşılanmak üzere 1 yıllık Çocuk Bilim Dergisi aboneliği verilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere de şiir kitabı hediye edilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ