logo

Ataşehirli Çocuklar Son Derslerini Müzede İşliyor

Ataşehirli Çocuklar Son Derslerini Müzede İşliyor

Ataşehir Belediyesi’nin başlattığı isteyen okul öğrencilerine daha keyifli ders yapma fırsatı tanıyan uygulamayla, öğrenciler derslerini okul yerine Düştepe Oyun Müzesi’nde yapıyor.

Ataşehir Belediyesi’nin bu yıl başlattığı uygulamayla, öğrenciler derslerini okul yerine Düştepe Oyun Müzesi’nde yapıyor. Öğrencilere daha keyifli ders yapma fırsatı tanıyan uygulamayla, isteyen okullar derslerini Düştepe Oyun Müzesi’nde işleyebiliyor.

2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın sonuna gelirken, Ataşehirli öğrenciler son derslerini Düştepe Oyun Müzesi’nde oyunlar ve oyuncaklarla bir arada yapmanın keyfini yaşıyor.

Okulların kapanmasına sayılı günler kala Teletaş İlkokulu 1. sınıf öğrencileri son resim derslerini Düştepe Oyun Müzesi’nde yaptı. Öğretmenleriyle birlikte müzeyi gezen çocuklar bir yandan oyun ve oyuncak tarihi ile ilgili bilgi edinirken, bir yandan da resimleri için kendilerine model seçti. Dersi eğlenceli ve deneyimli hale getirerek sınıf dışında işleyen öğrenciler çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Ataşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin ilk oyun müzesi olarak 19 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan Düştepe Oyun Müzesi, tematik müze konseptinde dünyada çocuklar için faaliyete geçirilen ilk müze olma özelliğine sahip.

21 ülkeden, yaklaşık 150 koleksiyonerden toplanan 2000’den fazla oyun ve oyuncağın yer aldığı Müzede talep eden okullar derslerini daha keyifli bir hale getirerek işleyebilir.

Düştepe Oyun Müzesi’nde bu deneyimi yaşamak isteyen okullar, müzenin 0216 688 13 23 numarasından randevu alabilirler.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ