logo

ATAŞEHİRLİ ÇOCUKLARDAN DÜNYAYA BARIŞ MESAJI

ATAŞEHİRLİ ÇOCUKLARDAN DÜNYAYA BARIŞ MESAJI

atasehir_cocuk_Ataşehirli çocuklar 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Ataşehir Belediyesi ile birlikte Belediye Binası önünde düzenlenen gösteriyle dünyaya barış mesajı verdiler.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Çocuk Hakları Günü’nde onları unutmayan Ataşehir Belediyesi, 140 çocuğun katılımıyla Belediye Binası önünde barış gösterisi düzenledi.

Rengârenk şemsiyelerle barış temalı gösteri düzenleyen çocuklar, barış işareti yaparak ve gökyüzüne güvercin uçurarak tüm dünyaya barış mesajı gönderdiler.

Gösteri sonrasında ise çocuklar için Belediye Binasında, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de katıldığı bir kokteyl düzenlendi ve çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Burada yaptığı konuşmada çocuklara seslenen Başkan Battal İlgezdi, “Sevgili çocuklarımız, Dünya Çocuk Hakları Gününüz kutlu olsun. Bugün sizin gününüz, bu önemli günde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Maalesef ülkemizdeki çocuk hakları, Avrupa ülkelerinin gerisinde bir durumda. Ülkemizin bölgeleri, şehirleri hatta ilçeleri arasında bile büyük farklılıklar var. Çocuklarımız hem eğitim hem kültürel hem de yaşam biçimleri olarak aynı şartlarda yetişmiyorlar. Temennimiz çocuklarımızın gelecek günlerde; daha mutlu, daha güzel, daha sağlıklı koşullarda yetişmesidir” dedi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla İlçe geneline Ataşehir Belediyesi tarafından, çocuk haklarına dikkat çekici billboardlar yerleştirildi.  Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda öğrencilere “Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi’’ dağıtıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ