logo

Ataşehirli Kadın Futbolculardan Gülsin Onay’a Ziyaret

Ataşehirli Kadın Futbolculardan Gülsin Onay’a Ziyaret

Ataşehir Belediyesi, Gençlik Senfoni Orkestrası’nın konseriyle başlayan Ataşehir Belediyesi 4. Uluslararası  Klasik Müzik Festivali’nde dünyaca ünlü piyano virtüözü Gülsin Onay’ı ağırladı.

Ludwig van Beethoven’ın sonatlarını yorumlayan Gülsin Onay konser sonunda ayakta alkışlandı.

Onay’a, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sevgi Uluğ ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü T. Volkan Aslan tarafından çiçek ve Atatürk heykeli takdim edildi.

Konser öncesi Gülsin Onay’ın konukları vardı. Ataşehir Belediye Spor Kadın Futbol Takımı oyuncuları ve teknik kadrosu Onay’ı ziyaret etti.

Futbolcularla tek tek tanışıp sohbet eden Onay yaptığı değerlendirmede bugüne kadar stadyumdan maç seyretmediğini belirterek, “Özellikle de milli takımın maçlarını televizyondan takip eden birisi olarak renklerin kardeşliğine inanıyorum,” ifadelerini kullandı.

Onay, yüzme ve yürüyüşün dışında spora ayıracak zaman bulamadığına dikkat çekerek “Sporda da bir beden hakimiyeti var. Bedeninize söz geçirmeniz, beyninizle verdiğiniz komutların yerine getirilmesi gerekiyor.

Burada sporcularla çok önemli bir ortak nokta var. Performans sergileyen bir sanatçının üç ayrı görevi yürüttüğünü biliyoruz: Entelektüel, sportif ve duygusal… Bu üçünün aynı anda olması gerekiyor. Bu sporcularda da aynı şekilde… Duygu kısmı bizde daha fazla… Ne iş yaparsa yapsın herkes için bu üç unsur duygu ve planlama açısından da çok önemli…” şeklinde konuştu.

Onay, Ataşehir Belediye Spor Kadın Futbol Takımının, Kadınlar 1. Futbol Ligi’ndeki bir maçını seyretmeyi çok istediğini belirterek Ataşehirli futbolcuların yanı sıra ligde mücadele eden bütün takımlara da başarı dileğinde bulundu.

Ataşehir Belediye Spor Teknik Direktörü Taner Öner, tercüman Belgin Öner ile futbolcular Cecile, Mariem, İlayda, Eda, Selda, Nagihan , Ferda, Bensu, Cansel, Dilara, Emine ve Esra Gülsin Onay’a üzerinde adının yazılı olduğu bir forma, atkı ve çiçek verdiler.

Ataşehir Belediye Spor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Taner Öner de Gülsin Onay’ın başarılarıyla dünya çapında bir sanatçı olduğunu belirterek, “Ataşehir Belediyesi’nin klasik müzik festivali programında birbirinden değerli isimler vardı. Bizim de antrenman ve maç programlarımızı düzenleyerek bu konseri kaçırmak istemedik. İyi ki gelmişiz. Biz oyuncularımızın antrenmanların yanı sıra kadar kültür ve sanatla da ilgilenmelerini istiyoruz. Fırsat buldukça tiyatro ve konserlere gidiyoruz,” şeklinde konuştu.  

Takımın genç oyuncularından Ferda İpek de konserle ilgili düşüncelerini paylaştı: “Daha önce çoğu kez klasik müzik dinlediğim oldu açıkçası. Ders çalışırken, kitap okurken veya kendimi rahatlatmak için dinlenirken… Ama ilk defa canlı olarak bir piyanistten klasikler dinlemiş oldum. Açıkçası çok etkilendim çünkü Gulsin Onay piyanoda çaldığı her besteyi yaşayarak çalıyordu. Parmakları piyano tuşlarında dans ederken, tüm duygularını bize iletebildiğini söyleyebilirim. Bizi Gülsin Onay ile buluşturan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve hocamıza teşekkür ederiz.”

HABER – FOTO: KADİR İNCESU

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ