logo

Ataşehirli Kadınlar 8 Mart’ı Etkinliklerle Kutladı

Ataşehirli Kadınlar 8 Mart’ı Etkinliklerle Kutladı

Ataşehirli kadınların katıldığı Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler 8 Mart’ta MSKM’de Ataşehir Popüler Müzik Korosu’nun müzik dinletisiyle başladı.

Sonrasında Yota Doğaçlama Tiyatro Ekibinin seyircilerin katılımıyla gerçekleştirdiği gösteriyle devam etti. Kadınlar için bestelediği şarkıyla “Altın Palmiye” ödülü alan şarkıcı Poyraz’ın verdiği konserle son buldu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü müzik ve tiyatroyla kutlayan Ataşehirli kadınların, bu etkinlik için aldığı biletlerden elde edilen gelirin tamamı, Çorum’un Kargı ilçesinde emekçi kadınların kuracağı ve satış yapabilecekleri bir mutfak atölyesi için kullanılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman, Orhan Çerkez, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Atlas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferda Altıntaş ile çok sayıda Ataşehirli kadın katıldı.

8 Mart akşamında düzenlenen etkinlikte ise yönetmenliğini Tunç Başaran’ın yaptığı 1989 yapımı unutulmaz sinema filmi “Uçurtmayı Vurmasınlar”ın özel gösterimi yapıldı. Filmin gösterimi öncesi Tunç Başaran, Nur Sürer ve Ozan Bilen ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi.

Ataşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında hazırladığı etkinlikler devam ediyor. 9-10-11 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliklerle kadınlar resim sergisinden, konsere ve tiyatro oyununa kadar birçok organizasyona katılarak dolu dolu bir hafta yaşadı.

“Kadının Paletinden Yaşamın Renkleri” isimli kadın temalı çalışmalar içeren resim sergisinin açılışı 9 Mart Cuma 19.00’da Cemal Süreya Etkinlik Sergi Salonu’nda (CSEM) yapıldı.

Anadolu’nun farklı yörelerinin geleneksel müziklerini güçlü ve kendine özgü bir tarzla yorumlayan Feryal Öney türkülerini 10 Mart Cumartesi günü 20.00’da Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM) sahnesinde bu defa sadece kadınlar için söyledi.

Bir diğer etkinlik de 11 Mart Pazar günü 18.00’da MSKM’de Anton Çehov’un ünlü klasiklerinden “Üç Kız Kardeş” isimli tiyatro oyunu, yine kadın tiyatro severlerle buluşuyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ