logo

Ataşehirli Kızlar Dünya şampiyonu

Ataşehirli Kızlar Dünya şampiyonu

mevlanaİtalya’da düzenlenen Dünya Liseler Futsal Şampiyonası’nda Ataşehir Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kız futsal takımı Dünya Şampiyonu oldu. Erkeklerde dünya 3.sü oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

29 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında İtalya’da düzenlenen ve 02.Mayıs 2014 günü Finlandiya ile oynanan final maçı ile sona eren Dünya Liseler Futsal Şampiyonası’nda Ataşehir Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kız futsal takımı Dünya Şampiyonu oldu.

Finalde Finlandiya temsilcisi ile karşılaşan temsilcimiz Ataşehir Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kız futsal takımı ilk maçta 11-2 yendikleri rakibi ile oynadıkları ikinci maçın ilk devresini 2-2 bitirdiler. İtalya’da oynanan turnuvanın final karşılaşmasını 4-3 kazanmayı başararak zirveye adlarını yazdıran Ataşehir Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kız futsal takımı Dünya Şampiyonu oldu.

Finlandiya 2 – Türkiye 12, Türkiye 13-İngiltere 1, Türkiye 13- İsrail 2,  Türkiye 8- Çin 2 sonuçlarından sonra ilk dörde kalan Ataşehirli kızlar, Türkiye 7- Brezilya 5 sonucu ile final oynamaya hak kazandı.  Ataşehir Mevlana Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kız Futsal Takımı İtalya’da düzenlenen Dünya Liseler Futsal Şampiyonası final maçında Finlandiya’yı 4 – 3 yenerek Dünya Liseler Futsal Şampiyonluğunu Türkiye’ye getirdiler.

İtalya’da düzenlenen ve 2 Mayıs’ta sona eren Dünya Liseler Futsal Şampiyonasında erkeklerde ülkemizi temsil eden Kadıköy Ticaret Lisesi, Belçika temsilcisini 4-3 yenerek Dünya üçüncüsü oldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ