logo

ATAŞEHİRLİ ÖĞRENCİ KABUKSUZ YUMURTADA EMBRİYO OLUŞTURDU

ATAŞEHİRLİ ÖĞRENCİ KABUKSUZ YUMURTADA EMBRİYO OLUŞTURDU

Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılan bilimsel çalışmada kabuğu olmayan yumurtada embriyo oluşturup organ oluşumunu gözlemlediler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Özel koşullarda bir bardağa yerleştirilen ve yapay olarak oluşturulan kuluçka koşullarında embriyo oluşmasını sağlayarak gelişmesini takip ettiler.

Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni ve öğrencileri tarafından yapılan çalışmada embriyoda organların oluşumu ve gelişimini izleyerek kalp atışlarını dinleyip, kabuksuz yumurtada embriyonun tavuğa evrimini gözlemlediler.

Daha önce Japonya’da yapılan çalışma başarıyla sonuçlanmıştı. İlk olarak Japonya’da yapılan ve kabuksuz yumurtada özel koşullarda embriyo oluşumu ve gelişiminin gözlendiği bilimsel çalışma Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

İlk birkaç denemede başarılı olduklarını kaydedilen açıklamada çalışmanın 6.günüde oluşan organları gözlemleyip kalp atışını izlediklerini belirttiler

TRT’DE HABER OLDU

Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılan başarılı bilimsel çalışmada kabuğu olmayan yumurtada embriyo oluşumunun sağlanarak gelişmesinin gözlemlenişi TRT’de habere konu oldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ