logo

Ataşehirli Öğrenciler Geri Dönüşümü Yerinde İncelediler

Ataşehirli Öğrenciler Geri Dönüşümü Yerinde İncelediler

ÇŞB tarafından başlatılan “Sıfır Atık” projesi kapsamında İstanbul’daki okullar arasından seçilen Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu öğrencileri geri dönüşüm tesislerini ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık” projesi kapsamında İstanbul’daki okullar arasından ilk uygulayıcı okul olarak seçilen Emlak Konut Ortaokulu’nun öğrencileri geri dönüşüm tesislerini ziyaret etti.

Ataşehir Belediyesi’nin öğrencilere destek olmak amacıyla hazırladığı çalışmayla Emlak Konut Ortaokulu’nun Eko-Tim ekibi, İzmit’te bulunan atık yağdan biodizel üretim tesisi ve elektronik atık ayrıştırma tesisini gezdiler.

Gelecek nesillere daha temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılması hedefiyle gerçekleştirilen “Sıfır Atık Yönetimi Eylem Planı” çerçevesinde; okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için Eko-Okullar Programı hazırlanmıştı. Programa destek veren Ataşehir Belediyesi, öğrencilerin geri dönüşümün tüm basamaklarının nasıl işlediğini daha iyi anlayabilmeleri için tesislere gezi düzenliyor.

Emlak Konut Ortaokulu’nun öğrencileri bu gezi sayesinde çevrelerindeki atıkların nasıl geri dönüştürüldüğünü uygulamalı olarak görme fırsatı buldu.

Her sınıftan bir öğrencinin katıldığı gezide öğrencilere; atıkların nasıl toplandığı ve geri dönüştüğü, tesislerin nasıl çalıştığı, Ataşehir Belediyesi’nin çevre korumayla ilgili çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Geri dönüşüme olan ilgilerinden dolayı öğrencileri kutlayan geri dönüşüm firması yetkilileri, farkındalığı artırdıklarından dolayı okul yöneticilerine ve Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ