logo

Ataşehirli Öğrencilerin Projeleri TUBİTAK Bilim Fuarında

Ataşehirli Öğrencilerin Projeleri TUBİTAK Bilim Fuarında

tubitakAtaşehir Anadolu Lisesi öğrencileri, TUBİTAK tarafından kabul edilen Fen, Sosyal ve yabancı dil alanlarında hazırladıkları projelerini okullarında sergilediler.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr.Muammer Yıldız, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve Şube Müdürü Ahmet Özgenç Ataşehir Anadolu Lisesi’indeki bilim sergisini ziyaret ederek proje sahibi öğrencilerden çalışmaları ile ilgili bilgi aldılar.

TUBİTAK Bilim Fuarı ile ilgili açıklama yapan Ataşehir Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Yıldırım; “ 66 öğretmenimiz ve 4 idarecimiz ile geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize kaliteli eğitim vermek için gayret sarf etmekteyiz.  Bu emeklerimizi boşa çıkarmayan öğrencilerimiz YGS ve LYS sınavlarında il ve ilçe bazında en iyi dereceler elde etmektedir. Öğrencilerimiz, kültürel ve sportif başarılarına ilaveten TUBİTAK’ın düzenlemiş olduğu ortaöğretim öğrencileri arasındaki yarışmada Sosyoloji Dalında İstanbul Asya Bölgesi 1.si olmuştur.  Ayrıca TUBİTAK tarafından Bilim Fuarı müracaatımız kabul edilmiş olup, bu fuara 24 öğretmen ve 106 öğrenci 53 proje ile katılım sağlanmıştır. Okulumuz; Kültür Bayrağı, Beyaz bayrak, Okullar hayat Olsun, Eğitimde İyi Örnekler, Beslenme Dostu Okullar ve bunu gibi toplumu şekillendirecek birçok projeye imza atmıştır. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

tubitak_bilim_fuari_atasehir

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Muammer Yıldız projelerle yaptığı değerlendirmede düşüncelerini; “ Ataşehir Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu TUBİTAK Bilim sergisini gezdik. Bugün başta Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ve eğitimci arkadaşlarımı ziyarete geldim. Projeleri gezerken zamanı zaman açısından tüm projelerle ilgili çocuklarımızın sunumlarını dinleme şansımız olmadı. Genel olarak incelediğimiz projelerde çocukların çok güzel çalışmalar yaptıklarını gözlemlemiş olduk. Benim dikkatimi çeken çocukların çevreye duyarlılığı çok yüksek olan ve öğretmenlerimizin de yönlendirmeleriyle aslında ekolojik olarak dünyanın şu an içinde bulunduğu genel sorunlara ilişkin çalışmaların ağırlıkta olduğunu gördüm. Sosyal alana ilişkin projeler vardır. Bu projelerden biri Ankara’da yarışacak. Oradan da bir Türkiye derecesi sonucunu bekliyoruz. Bilimin gelişmesi düşüncesinin hayata uygulanması bir anlamda bizim sosyal yaşamsal sorunlarımıza bilimden medet umuluyor olması ve çocuklarımızın gündelik olarak yaşadığımız problemlere ilişkin kendi düşüncelerini ortaya koymaları açısından önemlidir” şeklinde ifade etti.

Ataşehir Anadolu Lisesi’indeki TUBİTAK Bilim Fuarı hafta sonuna kadar ziyaretçilere açık olacaktır.

Kaynak: İstanbulumgazetesi/Ali Bal

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ