logo

Atatürk 80’inci Yılda Ataşehir’de Törenlerle Anıldı

Atatürk 80’inci Yılda Ataşehir’de Törenlerle Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80’inci yılında tüm ülkede olduğu gibi Ataşehir’de çelenk sunumu sonrasındaki törenle saygı, sevgi ve minnetle anıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumundan sonra Zübeyde Hanim Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonun da ikinci bir anma töreni düzenlendi.

Habire Yahşi Anadolu Öğrencilerinin hazırladığı ve sunduğu program salonda duygusal bir hava estirdi. Gençler kendilerine ve Ata’larına laik bir gösteri ile katılımcıların gönüllerine bir kez daha Atatürk sevgisini yerleştirdiler ve o sevgiyi yaşattılar.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve protokol konuşmalarıyla devam etti.

“HAYATINI MİLLETİNİN MUTLULUĞUNA ADAYAN  LİDER”

Habire Yahşi Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Seçil Oylukan, günün anlamı ile ilgili yaptığı konuşmada; “Bugün burada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80. yıl dönümünde onu anmak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Hayatını, milletinin mutluluğuna adayan Gazi Mustafa Kemal, yalnızca zorlu savaş meydanlarında kazandığı üstün başarılar ile değil, kurucusu olduğu devleti, yaptığı reformlarla siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda güçlendirerek, modern dünyanın milletleri ve devletleri arasında saygın bir noktaya ulaşmasını sağlamasıyla da büyük bir liderdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk devletinin ulaşması gerektiği aşamayı, daha 20. yüzyılın başlarında şaşmaz bir sezgiyle görerek, yaşamda en gerçek yol göstericinin eğitim, bilim ve teknoloji olduğunu tespit etmiştir. Devletler ve milletler için gerçek kurtuluşun ekonomik bağımsızlıktan, ülkenin her bakımdan kalkındırılıp güçlendirilmesinden geçtiğini belirterek, çağdaş uygarlık düzeyine çıkıp, bu düzeyi de aşmayı milletinin önüne amaç olarak koymuştur” ifadelerine yer verdi.

 “ATATÜRK, ADINA KÜRSÜ AÇILAN, ÇAĞINI AŞAN LİDER”

Atatürk’ün dünyadaki konumundan da söz eden Oylukan, konuşmasını; “Tarihte iz bırakmış liderlerin pek azı Onun başarılarından herhangi birinin benzerini elde edebilmiştir. Türk ulusunun bağımsızlığı adına verdiği mücadele, kurduğu modern ve güçlü devlet, yalnızca ulusu , ülkesi için değil, tüm dünyada ilham, azim ve mücadele kaynağı haline gelmiştir. Zira dünyadaki mazlum milletler, Asya ve Afrika’nın sömürge halkları, onun düşüncelerini öğrenip, yaptıklarını gördükten sonra bağımsızlıklarına kavuşmak için onun açtığı yoldan yürümüşlerdir. 20. Yüzyıl başında kendi ülkelerinde büyük lider olarak anılan bu kimseler, bugünden bakıldığında ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuşlardır.  Oysa ki Gazi Mustafa Kemal, evrensel uyum ilkesi ve dünya barışı ülküsüne kendisini adamıştı. Zira o; “ULUSUN VARLIĞI, YAŞAMI TEHLİKEYE UĞRAMADIKÇA SAVAŞ, CİNAYETTİR” diyerek, “YURTTA SULH CİHANDA SULH” söylemiyle evrensel bir barış dili üretmiştir. Bu yanıyla dünyanın farklı coğrafyalarında hem bir devlet adamı, hem bir lider, hem de 20. Yüzyılda, yaşadığı dünyada model alınabilecek bir isim olarak anılmıştır. Bu yüzdendir ki Oxford Üniversitesi Profesörü Richard Clogg’ un dediği gibi bugün “Atatürk dünyanın önemli üniversitelerinde adına kürsü açılan, çağını aşan dev bir liderdir” ifadeleri ile tamamladı.

“MUSTAFA KEMAL, KUTLU BİR MÜCADELEYE GİREN SOYLU KUŞAĞIN FERDİ, LİDERİ ”

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 80.  yılında rahmet ve şükranla anarak konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Atatürk’ü rahmet ve şükranla andığını ifade ettiği konuşmasında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk tarihinin en zor döneminin insanı ve lideriydi. Birinci Dünya savaşı sonrası devletimizin ve topraklarımızın işgal edildiği zor zamanda, vatanın savunulması, kurtuluşu için elini taşın altına koyan, görevden kaçmayan, kutlu bir mücadeleye giren soylu kuşağın bir ferdi ve lideri idi Mustafa Kemal. Kurtuluş Savaşı sonrası Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Yeni Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda, Gazi, yeni mücadele, çalışma alanını belirler. “Asıl mücadele şimdi başlıyor” diyerek ‘Eğitim’in önem ve gerekliliğine dikkat çeker. Zira muasır medeniyetler seviyesine ve hatta üstüne çıkabilmenin yolu eğitim ile olacaktır. Biz eğitimciler de Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına adım adım ilerlerken Atatürk’ün ortaya koyduğu, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarılması ülküsü yolunda çok çalışacağız. Geleceğin neslini bilim, kültür, sanat, sporla yoğrulmuş, evrensel bilgiye sahip, asli ve geleneksel değerlerimizle mücehhez, ahlaklı ve erdemli bireyler olarak yetiştireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve anlatmanın gerçek yollarından birinin de bu olduğuna inanıyoruz. Sözlerime son verirken, Atatürk’le beraber Kurtuluş Mücadelesini yürüten soylu kuşağın tüm neferlerini, Türk Milletinin yetiştirdiği büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmalardan sonra  “Atatürk’ün Son Günleri”nin anlatıldığı video gösterimi yapıldı.

“Mustafa Kemal Destanı” adlı lirik gösteriminin sahnelenmesinden sonra yine Habire Yahşi Anadolu Lisesi öğrencilerden oluşan koro müzik öğretmenlerinin eşliğinde Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi.

 “HARİKA BİR GÖSTERİ SUNDULAR, GENÇLERİMİZİ KUTLUYORUM VE ALINLARINDAN ÖPÜYORUM”

Programın sonunda programı hazırlayan okul idaresini, öğretmenler ve öğrencileri tebrik eden Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş; “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük lider, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz, ruhu şad olsun. O’na layık bir anma töreni düzenleyen öncelikle İlçe Milli Eğitimimize, Habire Yahşi Anadolu Lisemize, emeği geçen öğretmenlerimize, okul aile birliğine, bu yeri tahsis eden Eğitim Müdürlüğüne, özellikle ve bilhassa bu sevgili gençlerimize şükranlarımı sunuyorum. Harika bir gösteri sundular, gençlerimizi kutluyorum ve alınlarından öpüyorum, herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Gösterilerin ardından program toplu hatıra fotoğrafı ve öğrencilerin hazırladıkları Atatürk sergisinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleştirilen Anma törenine;  Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Durmuş, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cengiz Cem Karakaşlı, Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Kemal Aldoğan, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve Şube Müdürleri, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, İlçe Tapu Müdürü Orhan Erdoğan, İlçe Tarım Müdürü Muhammed Ercik, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat ve İlçe Mülki İdari Müdürleri, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan, Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kayacı, CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, MHP İlçe Başkan Vekili İbrahim Kazan ve İlçe Yöneticileri, Vatan Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Feyzullah Güneş, diğer siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, gaziler ve şehit aileleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ