logo

Atatürk Havalimanı Tek Pisti Ters Rüzgarda Savunmasız!

Atatürk Havalimanı Tek Pisti Ters Rüzgarda Savunmasız!

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Atatürk Havalimanının hastane için kırılanların rüzgarda kullanılan pistler olduğunu, kullanılan tek pistinin rüzgarda savunmasız olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Atatürk Havalimanın hastane yapılacağı gerekçesi ile kırılan pistlerinin rüzgar yönüne göre çoğunlukla kullanılan pistler olduğunu belirterek, “Ters rüzgar halinde kargo uçakları İstanbul Havalimanına mı yönlendirilecek?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Atatürk Havalimanının kırılan pistleri nedeniyle uçuş güvenliğinin riske girdiğini ortaya koyarak konuyu TBMM gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren İlgezdi, Atatürk Havalimanı’nın kullanıma açık tek pistinin rüzgarlar karşısında savunmasız olduğunu ortaya koydu.

CHP’li İlgezdi, pistleri kırarak yapılan hastane inşaatının kullanımda olan pistin başladığı yere yapılması uçuk güvenliği açısından tehlikeli olabileceğini de belirterek, “İktidarın Atatürk Havalimanı’nın yok etme arzusu yüzünden uçuş güvenliği tehlikeye girebilir” dedi.

Havalimanının otelinin ve artık kullanılmayan terminal binalarının hastanelere uygun olduğunun atını çizen İlgezdi, “Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) otel ve terminal binaları yerine iki pisti mi yer göstermiştir? Bu pistlerin kırılmasının mantıklı bir gerekçesi var mıdır?” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi soru önergesinde “Kırılan pistlere en son hangi tarihte hangi uçuş gerçekleşmiştir? Ters rüzgar esmesi durumunda uçakları İstanbul Havalimanı’na mı yönlendirmeyi düşünmektesiniz? İstanbul Havalimanı tam kapasite ile çalışmaya başladığı tarihten itibaren kırılan pistlere kaç uçak inmiştir, kaç uçak havalanmıştır? 2018 yılının tamamında kırılan ve kırılmayan pistlere kaç uçak inmiştir, kaç uçak havalanmıştır? Pistleri kırarak yapılan hastane inşaatının kullanımda olan pistin başladığı yere yapılması uçuk güvenliği açısından tehlikeli değil midir?” sorularına yanıt aradı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ