logo

Atatürk Havalimanı’ndaki Kargo Uçakları Hayalet Mi?

Atatürk Havalimanı’ndaki Kargo Uçakları Hayalet Mi?

Gamze Akkuş İlgezdi, Atatürk Havalimanı’nın 2 pisti kırılmadan önce 15 Nisan 2020’ye kadar uçuş yapan kargo uçaklarından Ulaştırma Bakanlığının haberi olmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Atatürk Havalimanın 2 pisti kırılmadan önce uçuş yapan kargo uçaklarından Ulaştırma Bakanlığının haberi olmadığını ifade ederek, “15 Nisan 2020’de Atatürk Havalimanının iki pisti kırıldı. Soru önergeme ise bu pistlerden 13 Eylül’de son uçuş yapılmıştır yanıtı verildi. 7 ay bu pistleri kullanan kargo uçaklarından Bakanlığın nasıl haberi yok!” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Atatürk Havalimanını kırılan pistleri ile ilgili vermiş olduğu soru önergesindeki soruların hiçbirine yanıt vermeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kırılan pistlerden yapılan uçuşların trafiğini de gizledi.

Kırılan pistlerle ilgili uçuş sayılarını vermeyen Bakanlık, pistlerin son kez 13 Eylül 2019’da kullanıldığını iddia edilse de 15 Nisan 2020’ye kadar bu pistlerin kargo uçakları tarafından kullanıldığı biliniyor.

Hayalet kargo uçakları

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Ya Ulaştırma Bakanlığının inen kargo uçaklarından haberi yok, ya da pistlerin aslında yoğun olarak kullanıldığını gizleyerek ne kadar önemli iki pisti yok ettikleri ortaya çıkmasın diye sorularımıza yanıt vermiyor” diyerek kargo uçaklarının pistin kırıldığı 15 Nisan 2020’ye kadar uçuşlarını sürdürdüğünü açıkladı.

İki pistin kırılması ile tek pistti kullanmak zorunda kalan kargo uçaklarının ters rüzgara karşı savunmasız kalacağını hatırlatan İlgezdi, “O kadar boş alan varken hastane için iki pist kırıldı. Atatürk Havalimanını kullanan kargo uçakları nisandan beri tek kalan pisti kullanıyor, ters rüzgar esmesi halinde bu uçaklar mecburen yeni havalimanına inmek zorunda bırakıldı. Ulaştırma Bakanlığı yolcu trafiğini yasakladıktan sonra, Atatürk havalimanını tamamen kapatmak için yoğun uğraş veriyor” diye konuştu. 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ