logo

ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 78. YIL DÖNÜMÜNDE ÖZLEMLE ANILDI

ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 78. YIL DÖNÜMÜNDE ÖZLEMLE ANILDI

10_kasim_toren-0Kurtuluş savaşımızın kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78.Yıldönümünde Ataşehir’de düzenlenen törende özlemle anıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78.Yıldönümünde, Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Esatpaşa Ek Hizmet Binası Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.

10_kasim_toren-41

10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenine, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Albay A.Fehmi Bilgin, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Sadık Kayhan, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, birim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

10_kasim_toren-3

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşan Mustafa kemal Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Yavuz; “ Atatürk, Türk Toplumunu çöküntüye sürükleyen tarihsel şartların son döneminde yetişmiş, yıkılış nedenlerini apaçık görmüş, kurtuluş çarelerini kesin bir biçimde ortaya koymuş, sonunda kurtuluşu gerçekleştirmiş bir Vatan Evladıdır. Atatürk Kurtuluştan sonra çağdaş uygarlığı hedef göstermiş ve bu uğurda çaba harcamış bir devlet adamıdır” dedi.

10_kasim_toren-11

Deha olarak nitelediği Atatürk’ü tanımanın önemine işaret eden okul müdürü Adnan Yavuz, konuşmasının son bölümünde; “Batılıların bir zamanlar ‘Hasta Adam’ dedikleri bir toplumun içinden güçlü çağdaş, ilerici bir devlet kurup çıkarmak ancak dehalara özgü bir iştir. Bu nedenle Atatürk bir dahidir. Varlığımızı ve bağımsızlığımızı korumak için ileriye, yeniliğe, bilim ve teknolojiye yönelmek, akılcı olmak, kısaca; Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolundan gitmek gerekir.  Atatürk’ü iyi tanıyalım, doğru anlayalım, doğru anlatalım. Bu hepimiz için milli bir görevdir, hatta borçtur. Büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, yurdumuzun bölünmez bütünlüğü için yapılan mücadelelerde şehit düşen vatan evlatlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

10_kasim_toren-1810_kasim_toren-2110_kasim_toren-2310_kasim_toren-25

Anma programını hazırlayan Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sundukları şiir okuma, Atatürk hakkında ne dediler adlı sunum ve Mustafa Kemal Olmak adlı Lirik gösteri izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

10_kasim_toren-4910_kasim_toren-5010_kasim_toren-53

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programının hazırlayan ekibe teşekkür eden Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, kronolojik bir tarihi hatırlatma yapıldığının altını çizerek; “Gençlerimiz, İstiklal savaşında ülkemizin kurtuluşuna hizmet eden başta Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere kongrelerin yapıldığı merkezleri de içine alan tarihsel bir yolda gezdirdiler. Türkiye Büyük Millet Meclisini kuran, bizleri esaretten kurtaran Ata’larımızı rahmet ve şükranla anıyoruz. Kardeşlerimizi yürekten alkışlıyoruz. Gerçekten güzel bir program izlettirdiler bize. Bu programın hazırlanışında emeği geçen başta okul müdürü olmak üzere öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

10_kasim_toren-2610_kasim_toren-3010_kasim_toren-5410_kasim_toren-57

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ