logo

26 Ekim 2014

Atatürkçü Aklı Devreye Sokmalıyız

Atatürkçü Aklı Devreye Sokmalıyız

Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubelerinin düzenlediği, Cumhuriyet’in ilanının 91. yıldönümü kutlaması Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda yapıldı.

Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’ndaki gecede Ataşehir Belediyesi Sağlık ve Kültür Hizmetleri Koordinatörü Gamze Akkuş İlgezdi’ye teşekkür plaketi verildi.

Ataşehir’de Cumhuriyet’in İlanının 91. Yıldönümü Kutlanıyor

Cumhuriyet’in ilanının 91. yıldönümü nendi ile düzenlenen kutlamaya konuşmacı olarak katılan Atatürk Araştırmacısı Eriş Ülger; Atatürk, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluş süreci ile kazanımları üzerine konuşma yaptı.

Geceye İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der ve Kalender Özdemir, Ataşehir Belediyesi Sağlık ve Kültür Hizmetleri Koordinatörü Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte Türk Kadınlar Birliği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

gmze

Türk Kadınlar Birliği’nden Gamze Akkuş İlgezdi’ye Plaket

Konuşma sonrası Türk Kadınlar Birliği adına İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal tarafından Ataşehir Belediyesi Sağlık ve Kültür Hizmetleri Koordinatörü Gamze Akkuş İlgezdi’ye, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der tarafından da Eriş Ülger’e teşekkür plaketi verildi.

gamze_

toplu

Kadınlarımızın Elindeki Güç, Laik Cumhuriyetin Kazanımları

Gamze Akkuş İlgezdi, plaket sunumunda yaptığı konuşmada, kadınların bugün toplumsal hayatta yaşadığı sorunlara ve sosyal hayattan koparılmaya çalışılmasına değinerek, “Bugün kadınlarımızın elindeki tek güç, Laik Cumhuriyetle elde ettiğimiz kazanımlar ve onlara sahip çıkmak için savaşan kadınlarımızdır. Ben bu gücü sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularına bir kez daha minnettarlığı sunuyorum. Bu plaketi bana layık gören Türk Kadınlar Birliği’ne de teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

sln

Atatürkçü Aklı Devreye Sokmamız Gerekiyor

Daha sonra söz alan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da yaptığı konuşmada; “Gün oturup düşünme günüdür, biz nerede hata yaptık onu sorgulama günüdür, Atatürkçü aklı derhal devreye sokmamız gerekiyor. Bize Atatürk’ü, Cumhuriyetin özünü ve mucizesini hiç anlatmadılar, sadece şu tarihte buraya gitti şu tarihte bu oldu diye rakamlarla anlattılar. Türkiye’de Cumhuriyet Devrimi 10 Kasım 1938’de Atatürk’ün ölümüyle yarım kaldı” dedi.

prot

Atatürk Araştırmacısı Eriş Ülger’in arşivlerinden oluşan “Atatürk ve Cumhuriyet Resim Sergisi”nin de düzenlendiği gece, Grup Mozaik’in verdiği konser ve kokteyl ile devam etti.

m

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ