logo

Atatürk’ün Samsun’a Çıkışının 102’inci Yılında Ataşehir’de 19 Mayıs!

Atatürk’ün Samsun’a Çıkışının 102’inci Yılında Ataşehir’de 19 Mayıs!

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102’inci yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Ataşehir Cumhuriyet Meydanındaki törenle başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan Anadolu’ya giderek kurtuluş mücadelesini başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi 19 Mayıs 1919’un 102’inci yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Meydandaki Atatürk Anıtına Ataşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özge Çankaya, Belediye Başkan Yardımcıları, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili çelenk sunuldu.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile sona eren resmi töreni takiben Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Siyasi partiler ve STK’lar tarafından çelenk sunulması ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Ataşehir Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören sona erdi.

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.30’da gerçekleşen Atatürk Anıtına çelenk sunma törenine; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özge Çankaya, Belediye Başkan Yardımcıları, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Kudret Arslan,  Belediye Birim Müdürleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ile siyasi parti ilçe temsilcileri, muhtarlar ve Ataşehirli vatandaşlar katıldı.

ATAŞEHİR’DE 19 MAYIS ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

Ataşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda koronavirüs salgını dolayısıyla yalnızca ses araçları ve bandonun yer alacağı bir kutlama planladı.

Etkinlikler kapsamında 2 TIR, 1 otobüs ve 9 ses aracıyla Ataşehir’in 17 mahallesinde konvoy yapılacak.

19 Mayıs konvoyu, Atatürk Mahallesi Mozaik Çarşı önünden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımıyla saat 13.00’de bando ve müzikler eşliğinde hareket edecek. Belediye Binası önünde 19 Mayıs TIR’ına binecek Başkan İlgezdi, Ataşehir’in mahalleleri gezerek Ataşehirlilerin 19 Mayıs bayramını kutlayacak. 

Saat 19.19’da da mahallelerde İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okunacak.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ