logo

ATİ’den Tehirli Kutlamada ‘Birand’ izleri

ATİ’den Tehirli Kutlamada ‘Birand’ izleri

Ati_basin_kahvaltiAtaşehir Toplum İnisiyatifi Gurubu’nun Dünya Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlediği Kahvaltı, Ataşehir Mozaik Çarşı Kırçiçeği Restoran’da gerçekleşti.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Atatürk Mahallesi, Ataşehir Toplum İnisiyatifi gurubunun Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile yapmayı planladığı, hava muhalefeti yüzünden ertelenen Kahvaltı, Ataşehir Mozaik Çarşı Kırçiçeği Restoran’da gerçekleşti.

Ataşehir basınının tamamına yakınının temsilcilerinin katıldığı toplantıya, Ataşehir Toplum İnisiyatifi Gurubu’nu temsilen Nihat Çimen, Hasret Gönül Aykan, Ali Yaman katılırken Kırçiçeği Restoran’ın yöneticisi ve çarşı yönetimi temsilcileri ev sahipliği yaptı.

Toplantıya Türk basının ustalarından deneyimli haberci Mehmet Ali Birand’ın hayatının kaybetmesinin izleri hissedilirken, Ataşehir Toplum İnisiyatifi (ATİ) yöneticileri meslektaşlarını kaybeden Ataşehir basını temsilcilerine baş sağlığı dilediler.

FOTO GALERİSİ

Ataşehir’e gelirken sorunsuzluğu ve konforu satın aldıklarını ifade eden, Ataşehir Toplum İnisiyatifi temsilcisi Ali Yaman, gecikmeli de olsa bir araya geldiğimiz Ataşehirli basın mensubu arkadaşlarımızın Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum dedi.

Ataşehir’de kamuoyunun gözü ve kulağı olduklarına dikkat çeken Ataşehir Toplum İnisiyatifi (ATİ) Sözcüsü Ali Yaman; “Atatürk’ün deyişi ile ‘Milletin Müşterek sesi’ olma amacı olan siz basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Gazeteciler tarihin en önemli tanıklarıdır. Demokratik ülkelerde basın gazetecik faaliyeti terör suçu kapsamına girmez. İfade özgürlüğünün geriye gittiği günümüzde ilkeli ve özgür basına, ülke ve Ataşehirli olarak ihtiyacımız var.

Ataşehir Toplum İnisiyatifi (ATİ) Atatürk mahallesinin sorunlarını tespit etmek, çözüme ilişkin projeler üretmek, duyurmak ve uygulamada da aracı olmayı amaçlamaktadır.”dedikten sonra, Siyasi bir hedeflerinin olmadığını vurgulayan Yaman, yerel basının desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Ataşehir’in en önemli eksiğinin “Yaşlı Bakım Evi” olduğuna dikkat çeken Hasret Gönül Aykan ise bu konuda kısa zaman içerisinde bir proje üretilmesi gerektiğini belirti. Bu konuda Kadın Sığınma evindeki kadınlardan ve öğrenci konuk evindeki öğrencilerden yaşlıların bakımında yararlanılabileceğine dikkat çekip, hem bu potansiyelin değerlendirilebileceği, hem de kadınlara ve öğrencilere gelir sağlanacağını ifade etti.

“Aslında bir kutlama olan bu toplantı, değerli Basın Mensubu meslektaşınız Mehmet Ali Birand’ın vefatı ile başsağlığı ile birleşti diye söze başlayan ATİ temsilcilerinden DR. Nihat Çimen, “Meslektaşları olarak hepinize baş sağlığı diliyorum.”dedi.

Ataşehir’de zamam zaman muhatap bulamama sorunu yaşandığını ve bu eksikliği gidermek için Ataşehir Toplum İnsiyatifi gurubunu oluşturduklarını ifade edip, “Ataşehir’in muhatabı olarak sizlerin karşınıza çıkmak istedik. Ataşehir’in sorunlarının çözümüne katkı vermek için böyle bir oluşum gündeme geldi. Kesinlikle siyasi bir kimliğimiz yoktur.”diye konuştu.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ