logo

‘Atıktan Sanat’a sergisiyle Lösemili Çocuklara Destek

‘Atıktan Sanat’a sergisiyle Lösemili Çocuklara Destek

Elektronik atıkların yarattığı tehlikenin önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak amacıyla Ataşehir Belediyesi ve Exitcom işbirliği ile “Atıktan Sanat’a” adıyla sergi düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Elektronik atıkların yarattığı tehlikenin önemini vurgulamak ve fark ettirebilmek amacıyla Ataşehir Belediyesi ve Exitcom işbirliği ile “Atıktan Sanat’a” adıyla düzenlenen sergi ile elektronik atıkların bir dileğe ve lösemili bir çocuğun hayalinin gerçeğe dönüşmesine katkıda bulunmayı amaçlanıyor.

“ELEKTRONİK ATIĞIN BİR DİLEĞE DÖNÜŞSUN”

Düzenlenen etkinlikte ayrıca elektronik atıklar konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Bir Dileğe Dönüşsün” isimli sosyal sorumluluk projesi için sergi alanında 5 gün boyunca stant açılacak.

Küçük ev aletleri (mikser, ütü, duvar-kol saati, elektrikli süpürge, tost, ekmek kızartma, saç kurutma, çay ve kahve makineleri vb.) Bilişim ekipmanları (bilgisayar, akıllı telefon, yazıcı, faks makineleri vb.) Oyuncaklar (video oyunları, oyun konsolları, elektronik trenler, uzaktan kumandalı araba vb.) elektrikli ve elektronik atıklarınızı getirerek bir çocuğun hayalini gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

16 Ekim tarihine kadar Ataşehir Optimum Outlet AVM’de “Atıktan Sanat’a” isimli sergide tamamıyla elektronik atıklar kullanılarak yapılmış tablolar ve bir kağnı sergileniyor.

Sizde 12 Ekim Cuma gününden itibaren AVM giriş katında bulunan kutulara, elektronik atıklarınızı getirerek lösemili çocukların dileklerinin gerçekleştirilmesine destek olabilirsiniz.

“LÖSEMİLİ ÇOCUĞUMUZUN HAYALİNİN, DİLEĞİNİN GERÇEKLEŞMESİNE KATKI”

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal seri ile ilgili gazetemize şu açıklamayı yaptı: “ Amacımız burada elektronik atıkların toplanarak elde edilen gelirle Lösemili çocukların bir dileğinin gerçekleştirilmesi.  Bu sergide bu kapsamda açıldı. Optimumu da çalışan arkadaşlarımız bugün elektronik atıklarını getirerek kampanyamıza destek verdiler. İsteyen herkes elektronik atıklarını getirerek bu kampanyaya destek olabilir.  Buraya getiremeyen destekçilerimiz Yurtiçi Kargo ile Exitcom’a bu atıklarını göndererek ve içine de Ataşehir Belediyesinin katkılarıyla diye yazarak bu şekilde bu kampanyaya destek olabilirler ve bir çocuğumuzun hayalini dileğinin gerçekleşmesine katkı sunmuş olurlar.”

Elektronik atıkların bünyesinde tehlikeli maddeler taşıdığını belirten Ayten Katral, “Exitcom bu tehlikeli atıkları bilinçli bir şekilde geri kazandırılarak elde edilen gelirle çocukların dileklerini hayata geçiriyorlar” dedi.

“BU PROJE ANLAMLI PROJELERDEN BİRİ“

Ataşehir Belediyesi ile birçok projede birlikte hareket ettiklerini kaydeden Exitcom Türkiye genel Müdürü Murat İlga, projenin gelirinin lösemili çocukların ailelerine bir konuk evi yapılmasına katkı amaçlı kullanılacağına işaret ettiği açıklamsıjnda; “Bizim Almanya’da engellilerle ilgili birçok projemiz var. Bu arada Kocaeli Sokak Hayvanları Derneği ile çalışmalarımız var. Ama en anlamlı projelerden bir tanesi bu projedir.  Elektronik Atıklarla ilgili olarak belediye ile ilk olarak birlikte yapıyoruz. Ayten Müdür bu konularda duyarlı ve öncüdür.  Buradaki amaç buraya gelen geliri derneğe bağışlıyoruz.  Lösemili çocukların ailelerine bir konuk evi yapılması amaçlanıyor bu kampanya ile. Şu anda projeye destekler sürüyor. İnşallah kısa sürede başarıya ulaşacağına inanıyorum” ifadesine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ