logo

Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi Açıldı

Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi Açıldı

2 yıl süren restorasyonu tamamlanan, Türk sinemasının hafızası olarak nitelenen Beyoğlu’ndaki tarihi Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi kapılarını sanatseverlere açtı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türk sineması Yeşilçam‘ın hafızası olarak kabul edilen Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Tarihi Atlas Sineması ile İstanbul Sinema Müzesi’nin açılış programına dünyaca ünlü aktör Jason Statham, Guy Richie de katıldı.

70 YILLI AŞKIN TARİHİ ATLAS SİNEMASI RESTORASYONU 2 YIL SÜRDÜ

70 yıllı aşkın tarihiyle İstanbul’un en eski sinemalarından biri olan ve 2 yıl önce başlayan restorasyonu tamamlanan Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi, kapılarını sinemaseverlere açtı.

GENÇLERİN EĞİTİM ÜSSÜ SES VE MONTAJ ODASI

Sinemasever gençler için eğitim üssü olarak tasarlandığı belirtilen, görüntüleri için kullanabilecekleri ses ve montaj odasının yer aldığı, dünya sinema arşivine ulaşılabilecek İstanbul Sinema Müzesi ve Atlas Sineması’nın içerisinde 4K projeksiyon, 3 boyutlu perde sistemi, 7+1 ses sistemi de yer alıyor.

İSTANBUL SİNEMA MÜZESİ’NDE BAŞ YAPITLAR SERGİLENECEK

İstanbul Sinema Müzesi’nde özel koleksiyonlar de yer alırken, dünya sinemasına ilişkin bilgi ve belgelerin yanı sıra Türk sinemasından baş yapıtlar da sinemaseverler için sergilenecek.​​​​​​

VALİ ALİ YERLİKAYA’DAN PAYLAŞIM

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, açılışı yapılan Atlas Sineması ve Türk sinemasının hafızası İstanbul Sinema Müzesi ile ilgili paylaşım yaparak “Sinemaseverlere hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak;

“Sanatsever İstanbul’umuza

“İftiharla sunarız”:

Beyoğlu tarihinin de canlı tanığı olan #AtlasSineması, yenilenen yüzü ve Türk sinemasının hafızası

#İstanbulSinemaMüzesi ile renkli bir başlangıç yapıyor.

Sinemaseverlere hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ