logo

Atletik Ataşehir Polonya’da En Sempatik Takım Seçildi

Atletik Ataşehir Polonya’da En Sempatik Takım Seçildi

Milan, Manchester City, Lech Poznan, Borussia Dortmund, Valencia, B. Mönchengladbach ile DEYNA CUP JUNIOR’da mücadele eden Atletik Ataşehir Polonya’da En Sempatik Takım Seçildi.

Yalnızca iyi sporcu değil, iyi insan yetiştirmeyi amaçlayan Atletik Ataşehir Yeni Çamlıca Gençlik ve Spor Kulübü aralarında Milan, Manchester City, Lech Poznan, Borussia Dortmund, Valencia, B. Mönchengladbach gibi takımların da yer aldığı DEYNA CUP JUNIOR’da mücadele etti.

POLONYA’DA EN SEMPATİK TAKIM SEÇİLDİLER

KADİR İNCESU

Kısa bir süre önce kurulmasına karşın Atletik Ataşehir Yeni Çamlıca Gençlik ve Spor Kulübü altyapı çalışmalarına verdiği önemle dikkat çekiyor. Genç sporcuları hem sportif hem de kültürel anlamda yetiştirmeyi amaçlayan kulüp Zeynep Özcan, Sinan Çelik, Ömer Bulut, Serhat Akdoğan tarafından kuruldu.

Çalışmalara başladıkları günden itibaren İstanbul içinde pek çok takımla hazırlık/dostluk maçı yapan takım geçtiğimiz günlerde de Polonya’nın Gdansk şehrinin Starogard kasabasında düzenlenen DEYNA CUP JUNIOR turnuvasına davet edildi.

Turnuva, Polanya’nın önemli oyun kurucularından olan Kazimierz Deyna’nın anısını yaşatmak için 2012’den beri düzenleniyor.

Atletik Ataşehir Yeni Çamlıca Gençlik ve Spor Kulübü’nün yanı sıra Fenerbahçe’nin altyapı takımı da davetli takımlar arasındaydı. Bu yıl 22-26 Ağustos tarihlerinde, 7. kez düzenlenen turnuvada Milan, Manchester City, Lech Poznan, Borussia Dortmund, Valencia, B.Mönchengladbach, Metalist Harkiv, Zalgiris Kowno, Sturm Graz’ın da aralarında olduğu 21 takım mücadele etti.

Atletik Ataşehir Yeni Çamlıca Gençlik ve Spor Kulübü’nün teknik ekibinden Furkan Karakuş’un bir yıldır turnuvayı organize eden Beniaminek ks 03 takımında görev yapması da bu davet de etkili olmuş. Öyle ki Furkan Hoca’nın anlattıkları Beniaminek ks 03 takımı yöneticilerini de çok etkilemiş. Yalnızca iyi sporcu değil, iyi insan yetiştirmeyi amaçlayan takımı turnuvaya büyük bir mutluluk ve heyecanla davet etmişler.

Takım turnuvaya 2010 doğumlu Hüseyin, Mehmet, Umut, Utku, Oğuz, Umut Tuna, Furkan, Efe, Emin ve Tuna’dan oluşan kadrosu ile Ömer Bulut ve Serhat Akdoğan’dan oluşan teknik ekiple katıldı.

Turnuvanın en sempatik takımı seçilen Atletik Ataşehir Yeni Çamlıca Gençlik ve Spor Kulübü futbolcularını tribünlerdeki futbolseverler de alkışladı, sevdi. Takımın maçlara, adına turnuva düzenlenen Deyna’nın fotoğrafının olduğu formalarla çıkması da büyük beğeni topladı.

100 yıllık bir geçmişi olan tarihi bir özel kolejde konaklayan takım, sonuç odaklı olmayan turnuvada U9 liginde 11 maç oynadı.

Kulübün teknik sorumlularından Ömer Bulut yaptığı değerlendirmede oyuncuların birbirini rakip olarak görmediklerini belirterek, “Sahaya eğlenmek için çıktılar. Mücadele ettiler. Keyif aldılar. Mutlu oldular. Önemli olan kazanmak ve kaybetmek değildi orada. Futbolun asıl vermek istediği kültürü kazanmaktı. Bu çok kısa zamanda yaşayarak, görerek, duyarak öğrendiler. Hayatlarının çok önemli bir evresi olarak unutulmayacağına eminim,” dedi.

Takıma eşlik eden bir diğer teknik sorumlu Serhat Akdoğan da, çalışmalarına çok kısa bir süre önce başlayan takımlarının üst düzey takımlarla aynı turnuvada mücadele etmesinin önemine dikkat çekerek, “Sporcularımızın özgüvenleri, sorumluluk ve aidiyet duyguları önemli oranda arttı. Oradaki seviyeleri görmeleri kendi gelişimlerini sorgulamalarına da olanak sağladı. Anlama, algı ve uygulama konularında çocuklarımızı seviye atlattı bu turnuva,” şeklinde konuştu.

Kulübün çalışmaları nedeniyle İstanbul’da kalan kulüp başkanı Zeynep Özcan da gerek oyuncular, gerekse ailelerle 5 gün süren turnuvayı enine boyuna değerlendirdiklerini belirterek şöyle konuştu:  “Çocuklarımızın gözlerindeki ışığı gördük. Bu gezi, turnuva onlar için neyi nasıl yaparlarsa başaracaklarının da bir nevi yolunu gösterdi”

Kaynak: BİRGÜN Gazetesi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ