logo

Av.M. Naim Yağcı ‘KONGREMİZ ÖRNEK OLACAK’

Av.M. Naim Yağcı ‘KONGREMİZ ÖRNEK OLACAK’

Ak_Parti_atasehir30 Kasım’daki 3. Ataşehir Ak Parti Olağan Kongresi’nde delegasyonun tamamının desteğini alacağını iddia eden Av. Mustafa Naim Yağcı örnek bir kongre yapacaklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yaklaşan 3. Ataşehir Ak Parti Olağan Kongresi 30 Kasım Pazar günü Saat 15.00’da Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleştirilecek.

Kongre heyecanı ve telaşı içerisinde olan Ak Parti Ataşehir İlçe Teşkilatı 3. Ataşehir Ak Parti Olağan Kongresi’nin hazırlıklarını tamamladılar.

İstişare ve danışma sonrasında mevcut başkan Av. Mustafa Naim Yağcı ile devam yönünde kararını açıklayan merkez ve il yönetimi kararı olduğu halde parti geleneğinde sık görülmeyen iki aday ile kongreye gidiliyor.

İl ve Genel Merkez tarafından işaret edilen adaya rağmen Ak Parti Ataşehir İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Turan Durmuşoğlu geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden adaylığını duyurmuştu.

Merkez ve il yönetiminin adaylığını onayladığı mevcut başkan Av. Mustafa Naim Yağcı ile ilçe merkezinde kongre sürecini ve sonrasını değerlendirdiği bir söyleşi gerçekleştirdik. Recep Kenan tarafından itvhaber.com’da yayınlanmak üzere Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı ile  gerçekleştirdiği Söyleşi;

KONGREYİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE TAMAMLARIZ

4 ay önce Genel Merkez tarafından belirlenen kongre takvimi açıklandı. Partimizin kuruluşundan bu yana 5., bizim gibi yeni İlçelerde ise 3. olağan kongreler yapılıyor. Kurucu yönetimimiz Ataşehir’in ilçe oluşuyla beraber Rıza Saka ve daha sonra da Nimetullah topu yönetimlerde bulundu.  İlk iki kongreyi Nimetullah Topu ile gerçekleştirdik. Her iki kongre sonrasında başkan yardımcısı olarak görev yaptım.

Bir yıl önce atama ile şahsıma ilçe başkanlığı tevdi edildi. Bu güne kadar bu hizmeti yürütmeye gayret ettik.

Genel başkanlığımız ve İl yönetimimiz istişareler ve değerlendirmeler sonrasında İstanbul’daki ilçelerden 16 ilçe başkanının değişmesi yönünde karar alırken, diğer ilçelerde ise mevcut ilçe başkanları ile devam etme kararı alındı. Devam kararı alınan ilçeler arasında Ataşehir’de var.

Kamuoyu yoklamaları, teşkilat içi değerlendirmeler, araştırmalar ve diğer hususlar da dikkate alınarak görevi yeniden tevdi ettiler. Görevi aldıktan sonra yeni süreçle ilgili çalışacağımız arkadaşlarımızı araştırmaya başladık. Bunun içerisinde mevcut yönetimden arkadaşlarımız da olacak. İlçemizdeki demografik yapının ve STK’ların temsilcileri olacaktır. Değerlendirmeler neticesinde istifade edebileceğimiz isimlerden 30 asil, 30 yedek listemizi oluşturacağız. Bu listemizi 30 Kasım’daki 3. Olağan Kongrede 400 kişilik delegasyonun onayına sunacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde bu kongreyi tamamlarız.

PARTİ GELENEĞİMİZE VE TEAMÜLLERE UYGUN DEĞİL

*Kongrede merkez ve il başkanlığı iradesine rağmen kinci aday bekliyor muydunuz?

Bu arkadaşımızın Genel Merkez ve il başkanlığı nezdinde girişimleri olduğunu biliyorduk. İlçe başkanlığı görevinin kendisine verilmesi konunda talepte bulundu Turan Bey. Yapılan istişare ve değerlendirmelerden sonra teamüller gereği bir adayla yola çıkılması kararına saygı duyup, kararından sarfı nazar etmesi ve birlik, beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam etmemiz gerekirdi. Ancak adaylığını açıklayan arkadaşımız, kendisinin de bu işin içerisinde olacağını duyurdu. Bu davranış parti geleneğimize ve teamüllere uyan bir davranış değil.

*Parti geleneğinde olmadığını söylediğiniz bu gelişme nasıl bir sonuç doğurur?

Parti teamüllerine,  geleneklere aykırı duruşların elbette bir karşılığı olur. Bu güne kadarki tecrübelerden gördüğümüz kadarıyla, parti iradesine karşı irade koyan olmadı. Teşkilat nezdinde de kabul görmez bu durum.

*Parti teamüllerine karşı olduğunu iddia ettiğiniz ilçe başkalığına adaylığını açıklamadan önce Turan Durmuşoğlu ile görüştünüz mü?

Ben bütün yönetim kurulundaki arkadaşlarımla ve yönetimde olmayan arkadaşlarımla görüştüm. Hem adaylıktan önce, hem de benim adaylığım açıklandıktan sonra görüştüm arkadaşlarımla. Turan Bey de benim yönetim kurulu üyem. Dolayısıyla hem öncesinde, hem de adaylığım açıklandıktan sonra görüştüm. Teşkilatımızın bütünlük içerisinde kongreye gitmesinin daha doğru olacağını söyledim.

*Kongrede yönetim kurulu listenizde eski arkadaşlarınızda olacak mı?

15 – 20 gibi arkadaşlarımızla devam etmek istiyoruz. Geri kalan kısmının yenilenmesinin uygun olduğu kararını aldık arkadaşlarımızla. Bunların arasında kendisi devam etmeme yönünde karar almış arkadaşlarımız da var.

*Eski İlçe Başkanı ve 30 Mart seçimlerinde Belediye Başkan adayınız Nimetullah Topu’nun kongredeki tavrı nedir?

İlçe başkanlığı yapmış, belediye başkanlığına aday olmuş bir arkadaşımız olan Nimetullah Beyin teşkilat teamüllerine göre hareket edeceğini düşünüyorum. Teşkilatçılığı bilen biri olarak, iradenin yanında olur diye düşünüyorum. Ataşehir’de ilçe başkanlığı yapmış bir arkadaşımızın bu süreçte ve seçim sürecinde teşkilatta ve saha çalışmalarında aktif görev alacağını düşünüyorum. Bilgisiyle, birikimiyle, donanımıyla, tecrübesiyle ve yardımıyla bize, teşkilata katkı sağlayacaktır.

ATAŞEHİR’İN HÜCRELERİNE GİRECEK TEŞKİLAT OLUŞTURACAĞIZ

*Ataşehir’de Kongreye giderken yönetiminiz ne vaat ediyor?

Geçmişi ve bugününü bir bütün olarak değerlendirdiğimiz teşkilatımızın huzur ortamında çalışmasının devamını sağlamak, teşkilatı güçlü kılmak olacaktır. Mevcut arkadaşlarımızın yanında değerlendireceğimiz yeni arkadaşlarımızla güçlü bir yapı oluşturup; Ataşehir’de teşkilatın varlığını hissettirmek adına, Ataşehir’in hücrelerine kadar girecek teşkilat yapısını oluşturacağız.

Gençlik ve kadın kollarının yapısını da güçlendirerek bir enerji ortaya çıkarmak istiyoruz. Muhalefet partisi olmamıza rağmen merkezi hükümetim Ataşehir ile ilgili yatırımların öncülüğünü yapacağımız projelerle Ataşehir’i belediyeye rağmen arzulanan şehir haline getirmek adına şimdiden yola çıkacağız ve mücadele vereceğiz. Sosyal projeleri ile ilgili çalışmalarımız olacak.

AK PARTİ KİŞİLERE BAĞLI SİYASİ HAREKET DEĞİL

*Genel Başkan ve Başbakanın değişmesinin seçimlere etkisi var mıdır?  Olumsuz etkilenme durumunda stratejiniz nedir?

Kurucu genel Başkanımız ve şu anki Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Ak Parti hareketi kişilere bağlı bir siyasi hareket değildir. İlkeler ve hizmet partisidir. Genel Başkanımızın değişmiş olması alt yapıdaki düşünceyi veya felsefeyi değiştirmeyecektir. Parti programı ve ilkeleri çerçevesinde ön görülen hizmetleri uygulama noktasında aynı şekilde devam edecektir. Bu değişikliğin olumsuzluk yaratacağını düşünmüyorum. Tam aksine; kamuoyu yoklamalarında oylarımızda artış görüldüğünü söyleyebilirim.

GÖNÜLLERE GİRMEYE GAYRET EDECEĞİZ.

*Ataşehir’de nasıl bir çalışma yürüteceksiniz?

Ataşehir’de Ak Parti’ye yönelimi artırmak için Genel Merkez ve genel siyasetteki olumlu algının arkasında olacağız.  Ataşehir’in tamamına ulaşma gayreti içerisinde olacağız. Gönüllere girmeye gayret edeceğiz. Belik bizim bu güne kadarki eksiğimiz buydu; Genel merkezden alınan enerjiyi teşkilatımızla halka yansıtamadık.

Genel seçimlerde Ak Parti’ye oy veren Ataşehirlinin yerel seçimde de Ak Parti’ye oy vermesini sağlamalıyız.

Bunun içinde Ataşehirlilerin ihtiyaçlarını dikkate alan sosyal çalışmalar yapacağız. Gençliğe yönelik çalışmalarımız olacak. Büyükşehir Belediyemizin okullara yaptığı salonlar ilave olarak bu hizmetlerin genele yayılması için mücadele vereceğiz. Kültürel alanda da akademisyenler ve aydınlarla gençliğe ulaşmaya çalışacağız.

Batı ve Doğu Ataşehir’in patimize ideolojik bakışını kırmak için de çalışmalarımızı yapacağız. Hedefimiz bilinçaltındaki “korkulan Ak Parti” imajını yıkmak olacaktır.

ATAŞEHİR ÖNEMLİ MAĞDURİYETLERİN OLDUĞU İLÇE

Ataşehir’in plan bütünlüğünü koruyacak şekilde plan hazırlanması konusunda çalışmanız var mı?

Ataşehir’in imar planları ile ilgili hem Büyükşehir çalışma yapıyor hem de biz

Ataşehir önemli mağduriyetlerin olduğu bir ilçe. Kronik problemleri var. Ama kurulduktan sonra bu konuda risk almadı. İnisiyatif de almadı. Ataşehir’in Ak Partili belediye olmasını beklemeden Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imarları çıkartıldı. Diğer taraftan Yeniçamlıca ile ilgili komisyonun kurulması, İçerenköy, Ferhatpaşa, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunların hepsinin derdi bizim derdimiz. Oy kaygısı taşımadan bu süreci takip ediyoruz. Ataşehir’in kronik sorunlarının çözülmesi yolunda inisiyatif alacağız.

KONGREMİZ ÖRNEK KONGRELER İÇERİSİNDE YER ALACAK

Ak Parti kongreleri partililerin bayramları, coşku günleri geleceğe yeni bir heyecanla hazırlanma ve adım atma günleridir. Ataşehir kongremizin de örnek kongreler içerisinde yer alacağına inanıyoruz. İçeriğiyle, misafirperverliğiyle ve coşkusuyla Ataşehir’e enerji katacaktır. Kongremizin sadece teşkilata değil, tüm Ataşehir’e yeni bir heyecan getirmesini diliyoruz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ