logo

‘AVM Değil, YAŞAM ALANI İstiyoruz’

‘AVM Değil, YAŞAM ALANI İstiyoruz’

halAtaşehir Kent Konseyi, İçerenköy Hal arazisinin halkın yararına kullanılması talebi ile Başkan Battal İlgezdi’nin de destek verdiği basın açıklaması yaptı.

Ataşehir Kent Konseyi, İçerenköy Hal arazisinin halkın yararına kullanılması amacıyla halin önünde basın açıklaması yaptı. Ataşehir halkının katılım gösterdiği açıklamaya, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de katılarak destek verdi.

Ataşehir Kent Konseyi adına açıklamayı okuyan Eser Özbilir, Ataşehir’de 6 tane AVM olduğunu, 2 AVM’nin de inşaatının sürdüğünü belirterek, bu nedenle Ataşehir halkının AVM ve çok katlı binalara değil, yeşil alana, kültürel ve sosyal tesislere ihtiyacı olduğunu söyledi. Özbilir, Ataşehir halkının halin taşındıktan sonra kalan araziye AVM ya da çok katlı bir yapılanma olmaması için 20 bin imza topladığının altını çizdi. Ataşehir Kent Konseyi, topladıkları 20 bin imzayı ve taleplerini Büyükşehir Belediyesi’ne iletmesi için Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye verdi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, var olan arazinin halk yararına kullanılması için Büyükşehir Belediyesi’ne taleplerini ilettiklerini fakat bir cevap alamadıklarını vurguladı. İlgezdi, “Halkın taleplerinin arkasında olacağız. Biz burası ile alakalı olarak 2009 yılında Büyükşehir Belediyesi ile görüştük ve bu alanın alışveriş merkezi değil de, bir kültür merkezi ve yeşil alan olarak değerlendirilmesini istedik. Fakat onların burası için planları farklı. Mahkemeye başvurarak bu farklı planları iptal ettirdik. Biz Ataşehirlilerle birlikte, buranın AVM olmaması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ