logo

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK BALIK HALİ İSTANBUL’DA

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK BALIK HALİ İSTANBUL’DA

hal_balik_İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa’nın en büyük su ürünleri halini yeni avlanma sezonunda hizmete alıyor. Gürpınar Su Ürünleri Hali hizmete giriyor.

* İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi ÖZİDAŞ tarafından işletmeciliği yürütülecek olan Gürpınar Su Ürünleri Hali yeni balık sezonu ile hizmete giriyor.

* Gürpınar Su ürünleri Halinde hayata geçecek olan E-Mezat sistemi ile ürünler, elektronik ortamda alıcı ve satıcıyı bir araya getiriyor.

* Elektronik Müzayede sistemine geçilmesi ile su ürünleri mühendislerimizin kalite kontrolü sonrasında müzayedeye çıkarılacak olan ürün alıcı ve satıcıyı sistem üzerinden bir araya getirecek.

* Geleneksel yöntemden elektronik müzayede satış yöntemine geçiliyor. Yeni Sistemin hayata geçirilmesi ile esnafa uyum süreci için eğitim verilecek. Eğitimden sonra sistem tam olarak devreye girecek.

* Kalite kontrolleri alanında uzman su ürünleri mühendisleri tarafından yapılarak; tür, sınıf ve kalitelerinin onaylandığı su ürünlerinin, rekabet koşulları oluşturularak,  fiyatlarının izlenilebilir durumda olması sağlanacak. Ürünlerin yasaklı olup olmadığına bakılacak.

* Üniversiteler ile yapılan çalışmalarla ürünlerin kalitesi belirlenecek

* 136.000 m2 dolgu alanı, Tali Mendirek 900 mt, Ana mendirek 1282 mt. İskele 300 mt. 50 mt. 3 adet parmak iskele, 1 adet gezinti iskelesi yapıldı.

* 452.000,00 m ² alana kurulu, 80 gemi 800 araç ve 250 ton/gün ürün kapasiteli tesis, sosyal donatı alanları inşa edildi.

* Tesis bünyesinde; Master Şef Eşliğinde Balık Pişirme Gösteri Merkezi, Restoranlar, Perakende Satış Noktaları, Dinlenme Alanları, Süs Havuzları, Yürüyüş Parkurları, Konferans Salonları, Camii, Banka Otopark vb. sosyal donatı alanlarını yapıldı.

* Buzlama ile ilgili problemler varsa balıklar hemen soğuk hava depolarına alınacak, soğuk hava koşullarında muhafaza edilecek. Buzlar deniz suyundan elde edilecek.

* Taşımacılık, indirme, yükleme, soğuk hava hizmeti ve tüm sosyal alanlar da ÖZİDAŞ  hizmet verecek.

* Bu yenilik ve değişim ile halkımıza, kalitesi onaylanmış, fiyatı gerçek, tüm hijyen standartlarına uygun, ucuz ve sağlıklı su ürünlerinin sunulması amaçlanıyor.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ