logo

Avukat Ebru Timtik, Ölüm Orucunun 237. Gününde Yaşamını Yitirdi

Avukat Ebru Timtik, Ölüm Orucunun 237. Gününde Yaşamını Yitirdi

Adil yargılanma talebiyle açlık orucuna yatan Avukat Ebru Timtik, 33 kiloya kadar düştüğü ölüm orucunun 237. gününde Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Adil yargılanma isteyen Avukatı Ebru Timtik, Ölüm Orucunun 237. Gününde Hayatını Kaybetti.

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan avukatlardan Ebru Timtik’in hayatını kaybettiğini Çağdaş Hukukçular Derneği duyurdu.

POLİS BASKININDA GÖZALTINA ALINARAK TUTUKLANMIŞTI

2017 yılında aralarında Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatlar bürolarına yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Yargılama sonucunda mahkeme, 18 avukata “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” iddialarıyla toplam 159 yıl 1 ay 30 gün hapis cezası vermişti.

Avukat Ebru Timtik’e “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. İki avukat adil yargılanmadıklarını belirterek adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlamışlardı.

AÇLIK GREVİNE BAŞLADILAR 5 NİSAN’DA ÖLÜM ORUCUNA ÇEVİRDİLER

Avukat Ebru Timtik ve avukat Aytaç Ünsal adil yargılanma taleplerinin gerçekleşmesi amacı ile açlık orucuna başlamışlardı.

Talepleri dikkate alınmayan Burhaniye Cezaevi’nde tutuklu olan Aytaç Ünsal ile Silivri Cezaevi’ndeki Ebru Timtik adil yargılanma talebiyle başladıkları açlık grevini 5 Nisan’da ölüm orucuna çevirdiklerini duyurdular.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ