logo

Avukatlık Kanunu ‘Çoklu Baro’ Teklifi Meclis Başkanlığı’nda

Avukatlık Kanunu ‘Çoklu Baro’ Teklifi Meclis Başkanlığı’nda

Ak Partili Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Meclis Başkanlığına sundukları Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında bilgi verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni Meclis Başkanlığına sunduklarını duyurdu.

Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni Meclis Başkanlığına sunduklarını açıklayan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, baroların anayasada ve yasadaki görevleri dikkate alındığında bu ihtiyaçları karşılayamadıklarını tespit ettiklerini kaydederek; Baro yönetiminin yüzde 20 oyla belirlenmesinin demokratik olmadığını ifade etti.

ARTAN AVUKAT SAYISI İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE YOĞUNLAŞTI

20 yılda hızla artan avukat sayısı ve özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’de avukatların yoğunlaşması baro ile meslek üyeleri arasında kopukluk yaşandığını iddia eden Cahit Özkan, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihteki avukat sayısına dikkat çekerek, “1960’da yürürlüğe girdiği tarihte 10 bin olan avukat sayısı 130 binleri aşmış durumdadır. Artan avukat sayısı İstanbul’da 50 bini, Ankara’da 20 bini, İzmir’de 10 bini zorlamaktadır.” Dedi.

BAROLAR BİRLİKTE 3 DELEGE VE 1 BAŞKAN İLE TEMSİL EDİLECEK

Başta CMK, adli yardım, çocuk hakları ve kurum ve kuruluşlarda da adil ve demokratik temsil için düzenlemeler içerdiği ifade edilen teklifle, üye sayısı 5 binden fazla olan barolarda 2 bin avukatın bir araya gelerek ikinci, üçüncü veya dördüncü bir baro kurabilmesine ilişkin düzenleme getirildiğini belirten AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Her Baro Türkiye Barolar Birliği’nde 3 delege ve 1 başkan ile temsil edilecek.” Açıklamasını yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ