logo

Ayakkabı Sektöründe Dev Buluşma için Geri Sayım Başladı!

Ayakkabı Sektöründe Dev Buluşma için Geri Sayım Başladı!

Ayakkabı Sektörünün “2.5 Milyar Dolar İhracat Hedefli” Dev Buluşması için Geri Sayım Başladı! TASD Başkanı Berke İçten: “Ayakkabı sektörü 2021’de ihracatta rekora koşuyor!”

AYMOD Fuarı’nda 35 ülkeden binlerce alım heyeti bekliyoruz.”

Türkiye’nin en kapsamlı, Avrupa’nın ise ikinci büyük ayakkabı ve moda fuarı olan AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı bu yıl 65. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 29 Eylül – 02 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde, 6 Hall’de ve toplam 30 bin metrekare alanda düzenlenecek büyük organizasyon, dünya genelinde 35’in üzerinde ülkeden binlerce alım heyetini de misafir edecek.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten, “Ülkemizde 15 bin civarında üreticinin olduğu, 320 bin çalışan sayısıyla yıllık; 550 milyon çift üretim kapasitesine sahip bulunan ayakkabı sektörümüz, dünyanın 6. büyük üretim merkezi konumunda yer alıyor” dedi.

Berke İçten: “Ayakkabı sektörünün 2023 hedefi ihracatta 2.5 milyar dolar”

“2021 Ocak-Ağustos döneminde ayakkabı ihracatında yüzde 24’lük artışla 674 milyon dolarlık ihracata ulaştık. Yılın aynı döneminde deri ve deri mamulleri ihracatı kapsamında da en fazla ihracat gerçekleştiren alt sektör 90 milyon dolarla ayakkabı sektörü oldu” diye ifade eden TASD Başkanı Berke İçten, “AYMOD Fuarı kapsamında yılsonu ihracat hedefimizi de tazeleyerek dünyaya 1.5 milyar dolarlık Türk ayakkabısı ihraç etmek istiyoruz. 2023 yılı için 2.5 milyar dolar olan ihracat hedefimizle de dünya pazarındaki rolümüzü daha çok artırmayı planlıyoruz” dedi.

“Eskiden adım atıyorduk, şimdi rekora koşuyoruz!”

Başkan İçten, “Pandemiye rağmen 2020 yılında 280 milyon çift ayakkabı ihraç eden sektörümüz bir önceki yıla göre de adet bazında 5 milyon çiftten fazla ayakkabı ihraç etmiştir” diye ifade etti. Görüşlerine devam eden TASD Başkanı Berke İçten, “Bu yönüyle de dünyanın 5.büyük üretim merkezi olan Türkiye, ayakkabı sanayinde rekorlara koşmaktadır” şeklinde belirtti.

Büyük fuar için geri sayım başladı!

“Tüm firmalar 2022 yılında dünya vitrinlerinde yer alacak ilkbahar – yaz koleksiyonlarını sergilemek ve yeni iş bağlantıları kurmak üzere Avrupa’nın ikinci büyük ayakkabı ve moda fuarı olan 65. AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı’na kenetlendi” diyen Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten,

“29 Eylül – 02 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek fuar kapsamında ihracatçılar, mağaza sahipleri ve satınalmacıları, zincir mağazalar ve satınalmacıları, toptancılar ile sektörel dernekler ve sektör temsilcileri bir araya gelecekler. Yurt dışından 35’in üzerinde ülkeden misafir edeceğimiz alım heyetleriyle birlikte AYMOD Fuarı, sektörümüze yılın ikinci yarısında yeniden can suyu olacak ve müthiş bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Dinamik ve büyüme yönünde istikrarlı yapısı ile uluslararası kimliği ön planda olan ve her geçen yıl büyümesini sürdüren en geniş kapsamlı fuar olan AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, ayakkabı ve saraciye modasındaki en son modelleri ve trendlerin bir araya getiren en önemli ticari platform olarak dikkat çekiyor. Kalite ve çeşitlilik açısından rakipsiz, geniş katılımcı profili ile yeni iş fırsatları yakalama, yeni işbirlikleri kurma imkânı, sektörde faaliyet gösteren dernek, federasyon, STK, üniversite ve tasarımcılarla bir arada olma fırsatıda fuarda katılımcıları bekliyor. 29 Eylül – 02 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 4 gün boyunca kadın – erkek ayakkabısından çocuk ayakkabılarına kadar klasik, spor ve el yapımı binlerce yeni modelin tanıtılacağı organizasyon için pandemi kapsamında tüm güvenlik ve hijyen önlemleri de üst seviyelerde alınıyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ