logo

Ayancıklılar Ataşehir’de Kültürlerini Yaşadı Yaşattı

Ayancıklılar Ataşehir’de Kültürlerini Yaşadı Yaşattı

SAYDEF (Sinop Ayancık Dernekler Federasyonu) yöresel ve kültürel değerlerini yaşamak ve yaşatmak aynı zamanda Sinoplu adayları tanıtmak amacıyla gece düzenledi.

Recep Kenan/ithaber.com

Ergün Kaya başkanlığında SİNKON üyesi Sinop Ayancık Dernekler Federasyonu (SAYDEF) tarafından Novada AVM Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen gecede, yöresel gelenekler ve kültürü nden örnekler sergilenirken Ataşehir ile birlikte İstanbul’un ilçelerinde belediye başkan ve meclis üyeliklerine aday adaylığı başvurusu olan Sinoplular da Ayancıklılara tanıtıldı.

Ataşehir’de belediye meclis üyelikleri aday adaylıkları başvurusu olan Arif Kuşçu (CHP), Mahir Ünlü(Ak Parti) ve belediye başkan aday adaylıkları başvurusunda bulunan İsmail Kabakçı’nın da aralarında olduğu Sinoplu aday adayları toplantıya katılarak kendilerini tanıttılar.

Aday tanıtımları ve protokol konuşmaları sonrasında sahne alan halk oyunu ekibi Sinop folklorundan örnekler sergilediler. Sinop kültürü ve yöresel yemeklerinin de tanıtıldığı gecede yöre sanatçıları; Harbi Enver Üstün, Sezai Göksu, Murat Kaya sahne alarak performanslarıyla katılımcıları eğlendirdiler.

Geceye Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman ve Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan yardımcıları Mustafa Kiraz, Halil İbrahim Yazıcı, Ataşehir Belediyesi Meclis üyeleri Arif Kuşçu ve Mahir Ünlü katıldılar.

Geceye Sinoplu aday adayları yanı sıra, Sinoplu yazar Ayşe Gül Kara Zorlu, Muay Thai İstanbul, Türkiye ve 2 Kez de Avrupa şampiyonu Sıla Açıkgöz, Muay Thai Türkiye Şampiyonu ve Dünya İkincisi Şeyma Ünal, Kick Boks Dünya Şampiyonu Kadir Yıldırım, Sinop federasyon ve derneklerinin arasında olduğu başkan ve yöneticileri, iş adamları, Sinoplular, Ayancaklılar ve Ataşehirliler katıldı.

Sinoplu siyasetçiler, federasyon, dernekleri başkanları ve yöneticileri, sanatçılar ile birlikte Ataşehir’deki Ayşe Gürsoy başkanlığındaki Anadolu Yakası Engelliler, Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin de aralarında olduğu STK başkan, yönetici ve temsilcileri katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ