logo

‘Babamın Oyuncakları’ Oldukça İlgi Görmeye Devam Ediyor

‘Babamın Oyuncakları’ Oldukça İlgi Görmeye Devam Ediyor

Ece Mumay Çocuk Oyununun Şarkılarını Söylediği Türkiye’de bir ilk olan “Black Light Theatre” tekniğiyle sahnelenen “Babamın Oyuncakları” ilgi görüyor.

Türkiye’de bir ilk olan “Black Light Theatre” tekniğiyle sahnelenen “Babamın Oyuncakları” oldukça ilgi görmeye devam ediyor.

Ece Mumay Çocuk Oyununun Şarkılarını Söyledi, Asuman Dabak ve Tuncay Beyazıt İse Oyunu Seslendirdi.

Black Light Theatre tekniği ilk olarak 1976 yılında Prag’da 1976 Mummenschanz ekibi tarafından sergilenen bir gösteri sonrası adını duyurduktan sonra gittikçe popülerliğini arttırarak Avrupa’ya yayılıyor. Türkiye’de ilk kez kullanılan teknik ile sahnelenen oyun “Alfa Çocuk Tv” yapımcılığında çocuklarla buluşurken yazarlığını ve yönetmenliğini Ömer Yıldırım yapıyor. “Babamın Oyuncakları” isimli tiyatro oyununun şarkılarını Ece Mumay besteleyip seslendirirken oyundaki dış sesleri Asuman Dabak ve Tuncay Beyazıt seslendiriyor.

KUKLALARDA KUKLA SANATÇISI VE RESSAM HİLAL POLAT İMZASI VAR

Başarılı kukla sanatçısı ve ressam Hilal Polat’ın tasarladığı sevimli kuklalarla sahnelenen “Babamın Oyuncakları” oyunun konusu ise oldukça ilgi çekici.

Dört tane unutulmaya yüz tutmuş oyuncak bir depoda mutsuz bir bekleyiş içerisindedirler. Eskiciye mi verilecekler yoksa çöpe mi atılacaklar? Oyuncakların kurduğu; Yüksek Oyuncak Kurulu, babaları kendileriyle büyüyen neslin çocuklarından yardım ister ve süper güçleri olan Yıldız isimli oyuncağı görevlendirir. Yıldız, oyuncakların ilk sahibinin oğlu Kemal’i bulur. Kemal, tabletteki oyunlarından başını kaldırıp babasının oyuncaklarını kurtarabilecek mi?

Babamın Oyuncakları, sadece çocukların değil ebeveynlerin de büyük beğenisini topluyor.

Oyunun Ocak ayı içerisinde sahneleneceği yerler;

21  Ocak Kadıköy Halk Merkezi

24 Ocak Duru Tiyatro Ataşehir

Oyunun biletlerini; Biletix, Biletinial, ve Mobilet uygulamalarından alabilirsiniz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ