logo

Bağımsız 3 Sendika “Yerel Haksen” Çatısında Mücadeleye Başlıyor

Bağımsız 3 Sendika “Yerel Haksen” Çatısında Mücadeleye Başlıyor

Yerel Hizmet Kolu kapsamında “Devlet Memurları”na hizmet veren Bağımsız 3 Sendika “Yerel Haksen” çatısında mücadele için “Olağanüstü Genel Kurul” kararı aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye’de Yerel Hizmet Kolu kapsamında “Belediye ve Özel İdareler”deki “Devlet Memurları”na hizmet veren Bağımsız 3 Sendika; Yerel Hak SenTüm Vatansever SenBizim Sen, İlkesel birliktelik geçekleştirerek “Haksen Konfederasyonu”na bağlı “Yerel Haksen” çatısı altında birlikte mücadele etmek için kolları sıvayarak “Olağanüstü Genel Kurul” kararı aldıklarını açıkladılar.

Yerel Hizmet Kolu kapsamında “Belediye ve Özel İdareler”deki “Devlet Memurları”na hizmet veren Bağımsız 3 Sendika; Yerel Hak Sen – Tüm Vatansever Sen – Bizim Sen tarafından, “Yerel Haksen” çatısı altında birlikte mücadele kararını gerçekleştirmek amacıyla alınan Olağanüstü “Genel Kurul Kararı” açıklaması:

YEREL HAKSEN SENDİKASI OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye de Yerel Hizmet Kolunda (Belediye ve Özel İdarelerde), Devlet Memurlarına hizmet veren Bağımsız Üç Sendika (Yerel Hak Sen – Tüm Vatansever Sen – Bizim Sen), Türkiye de görülmemiş İlkesel birliktelik geçekleştirerek Haksen Konfederasyonuna bağlı Yerel Haksen çatısı altında birlikte mücadele etmek için kolları sıvayarak Olağanüstü Genel Kurul kararı aldılar.

Özellikle Belediyelerde ve Özel İdarelerde Devlet Memuru arkadaşlarımızın, Siyasi Sendikalara üye olması neticesinde, mevcut sendikaların üyesinin hakkını aramasından daha ziyade, Siyasi ve İdeolojik Sendikacılık yapma gayreti içerisinde olmaları sonucunda Belediyelerde Devlet Memurları maruz kaldıkları psikolojik baskılar sonucu, çok zaman haklarını aramakta zorluk çekmekte, haklarını koruyamamakta ve hakkını aramaya çekinmektedirler.

Her beş yılda bir Siyasi Seçimle göreve gelen bir çok Belediye Başkanımız maalesef çok zaman, Devlet Memurlarımızı kendi Memurları gibi kullanmak istemekte ve bu konuda Memur arkadaşlarımıza ellerinde ki yetkiyi kullanarak Kanunlara aykırı olan çeşitli ceza ve yıldırma politikaları uygulamakta, Belediyelerde çalışma huzuru, çalışma barışı ve çalışma verimine çok zaman zarar vermektedirler.

Bilindiği üzere Sarı Sendikalar, yani diğer bir tabir ile İş Veren Sendikalarının zaman zaman üyesinin yanındaymış gibi tavır sergilediği görüntüsü vererek, aksine İş Verenle çıkar, menfaat ilişkisi güttüklerine çok zaman şahit olmaktayız.

Memur Sorunları her geçen gün çığ gibi büyümeye devam ederken, Yetkili ama etkisiz Sendikaların da bir şey yapıyormuş gibi göstererek, Memurun hem masada hem sahada yanında olmaması artık sabır taşını çatlatmıştır. İşte bunların son bulması ve Devlet Memurlarının kötü gün dostu olan gerçek Sendikacılığa ne denli ihtiyacımız olduğunu her gün biraz daha fazla yaşayarak öğreniyoruz.

Hükümet ile Yetkili Sendikanın Sözleşme Masasında almış oldukları hukuka aykırı toplu Sözleşme hükümleri neticesinde, birbirinden bağımsız bir şekilde üyeleri için mücadele eden Üç Sendikayı  güçlerini birleştirerek, Türkiye de Siyasetten ve İş verenle çıkar, menfaat ilişkilerinden uzak, gerçek  Sendikacılığı hayata geçirerek  Memurun arka bahçesi, Memurun kötü gün dostu Sendikacılığı hayata geçirmek için bugün bu Olağanüstü Genel Kurulda bir araya geldik.

Yıllardır ne Sözleşmeli personellerin kadro sorunu çözüme kavuştu, yıllardır ne İtfaiye ve Zabıta Çalışanları meslek statüsüne kavuşabildi, ne itfaiye personelleri şehit statüsüne sokuldu, ne zabıta arkadaşlarımıza hukuki destek verildi, ne ek ödemeler taban aylığa yansıtıldı, ne Memurlar çalışırken aldığı maaş Emekli olduğu zaman yarı yarıya düşmesinin önüne geçilebildi, ne de emekçi Memurların vergilik dilimleri düzeltildi .

Bizi farklı kılan nedir dersek ;

Hiçbir Siyasi partinin arka bahçesi olmamamız, Devlet Memurlarının arka bahçesi olmamızdır.

Gücümüzü diğer Siyasi sendikaların aksine Bağımsızlığımızdan almamızdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ