logo

BAĞLARBAŞI SPOR SALONU’NU KAPTILMASI TBMM GÜNDEMİNDE

BAĞLARBAŞI SPOR SALONU’NU KAPTILMASI TBMM GÜNDEMİNDE

kadir_1Sözleşmesi yenilenmediği için kapatılması kararı verilen İstanbulu’un önemli salonlarından, Bağlarbaşı Spor Salonu İstanbul Milletvekili Kadir Öğüt tarafından TBMM’de günde getirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye’nin sayılı, İstanbul’un da tek olimpiyat standartlarına sahip jimnastik salonlarından biri olan Bağlarbaşı Spor Salonu’nun kapatılacağı yönündeki tartışmalar bir kez daha Meclis gündemine geldi.

Daha önce de verdiği soru önergesiyle konuyu gündeme taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bu kez de Genel Kurul’da yaptığı konuşmada yarım asırlık mazisi olan spor salonunun bürokratik anlaşmazlık nedeniyle kapatılma, hatta yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

“Neredeyse yarım asırlık mazisi olan spor salonu binlerce sporcu yetiştirmiş, bu sporcular uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etmiştir” diyen Öğüt, Bağlarbaşı’nın mülk sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün, Spor Genel Müdürlüğü ile olan kira sözleşmesini yenilemediği için kapanmasına karar verildiğini belirtti.

CHP’li Öğüt, sporcularla bizzat görüştüğünü ve son derece üzgün olduklarını ifade ederek, “Aynı standartlara sahip alternatif bir spor salonu da olmadığı için bu sporcular ortada bırakılacaktır ve Bakanlık yetkililerine ulaşmak yönündeki tüm çabalarının sonuçsuz kaldığını söylemektedirler. Son derece vahim olan ise spor salonunun kapatılıp yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılacağı iddialarıdır. Sporcuların yeni salonları yapılana kadar kira sözleşmesi mutlaka uzatılmalıdır” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ