logo

Bakan Bayraktar ‘Askeri Alanların Büyük Kısmı Yeşil Olacak’

Bakan Bayraktar ‘Askeri Alanların Büyük Kısmı Yeşil Olacak’

Askeri ArazilerÇevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar şehir dışına taşınacak askeri alanların büyük bölümünün yeşil alan olacağını, bir kısmının konut alanı olarak imara açılacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Geçtiğimi günlerde CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt tarafından bu konu ile ilgili TBMM’de soru önergesi verilmiş ve önergenin haberini yayınlamıştık.

İstanbul’u da büyük ölçüde ilgilendiren şehir içindeki askeri alanın şehir dışına taşınması planı kapsamında şehir boşalan askeri alanların imara açılması sonucu betonlaşma kaygısı yaşanıyor.

Basın mensuplarının konu ile ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar, “Asker şehirden çıkarsa oralar yeşil alan olur. Kimse merak etmesin binalaşma olmaz. Kısmen alanın küçük bölümleri konuta da açılabilir. Ancak büyük oranda yeşil alan olur, park olur, bahçe olur” dedi.

Uygulamanın Genelkurmay’ın iznine bağlı olduğunu hatırlatan Çevre Şehircilik Bakanı Bayraktar taşınma gerçekleşirse yeni binaların bakanlık tarafından yapılacağını ifade etti.

Asker alanları şehir dışına taşıma planına göre; büyük kentlerdeki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerinin Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Karaman, Karabük, Çankırı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop, Bartın, Uşak gibi gelişmekte olan küçük Anadolu şehirlerine taşınması planlanıyor.

Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı’nın da görüşü alınarak yapılacak düzenlemede; Ankara’daki Etimesgut Zırhlı Birlikler Komutanlığı ile Güvercinlik Hava Üssü, İstanbul’daki Tuzla Piyade Okulu, İzmir’de Gaziemir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nın da aralarında bulunduğu acemi birliklerinin taşınarak; Anadolu’daki göçün engellenmesi amaçlanıyor.

Bakan Bayraktar tarafından yapılan açıklamaya göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Fikirtepe’de kısa zamanda ruhsatları vermeye başlayacak. Fikirtepelilerin ruhsatlarını alabilmeleri için bölgede ofisler kurulacağı bildirilen, Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen Fikirtepe’nin, imar planlarının askı aşamasına geldiği, kısa süre içerisinde tamamlanıp askıya çıkacağı bildirildi.

Bilindiği gibi Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen Fikirtepe’de 6 bin 341 binanın bulunduğu alan; konut, yol ve konut artı ticaret alanı olarak planlanmıştı.

Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın son şeklini vereceği askıdaki planlarda Fikirtepe’de, İstanbul’un siluetine uygun bir çalışma yapıldığı ve son aşamaya gelindiği bildiriliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ