logo

Bakan Koca Açıkladı: Kovid Aşılamada Yeni Gruba Geçildi

Bakan Koca Açıkladı: Kovid Aşılamada Yeni Gruba Geçildi

Sağlıkçılar, 65 yaş üstü ve kronik hastalarla başlayan, 60 yaş üstü ile devam eden koronavirüs aşılama programında 55 yaş ve üstü grubun aşılanmasına başlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Aşılama programı ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşılama programında 55 yaş ve üstü grubunun aşılanmasına başlandığını duyurdu.

55 yaş ve üstü sırası gelen vatandaşlarını aşı olmaları için randevu almaları gerekiyor.

Koronavirüs aşı başvurusu ve randevu işlemleri internet uygulaması e-nabız, e-devlet ve MHRS mobil uygulamaları üzerinden yapılabiliyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yaptığı açıklamayla, “Bugün itibariyle aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz. Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Aşı programımız tedarik koşullarına bağlı olarak kararlılıkla sürecek.” Aşılamada 55 yaş ve ütü gruba geçildiğini duyurdu.

Bakan Koca aşılamada 20 milyon dozun aşıldığını açıklamasında, “Bugün itibariyle 20 milyondan fazla doz aşı yaptık. Büyüklerimizi ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı öncelikle korumaya almaya çalıştık. Aşı programımız tüm güçlüklere rağmen kararlılıkla sürecek.” Aşı programının devam ettiğini kaydetti.

KOVİD AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR? TIKLAYINIZ

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ