logo

Bakan Koca, Enfekte Olan Sağlık Çalışanı Söylenenden Fazla!

Bakan Koca, Enfekte Olan Sağlık Çalışanı Söylenenden Fazla!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı basın toplantısında pandemi ile mücadele tedbirleri ve yeni tip koronavirüs (Kovid 19) salgını ile ilgili verileri ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sağlık Bakanı Fahretin Koca, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ENFEKTE OLAN SAĞLIK ÇALIŞANI ORANININ YÜZDE 6,5

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahretin Koca, 1 milyon 100 bin sağlık çalışanından 7 bin 428’inin enfekte olduğunu söyledi, Bakan Koca enfekte olan sağlık çalışanı sayısının oranının yüzde 6,5 olarak gerçekleştiğini ifade etti.

SAĞLIK ÇALIŞANI ENFEKTE SAYIMIZ 7 BİN 428

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Fahrettin Koca, “Şu dönem yoğun özveri, gayret ve fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanlarımızdan enfekte olanların sayısı fazla oldu. Toplam söylendiği kadar değil; daha fazla maalesef. Sağlık çalışanı enfekte sayımız 7 bin 428. Yani 1 milyon 100 bin sağlık çalışanı içerisinde 7 bin 428 kişi. Ortalama vakalarımız içindeki oranı yüzde 6,5’e yakın. Avrupa’daki ortalama yüzde 10 – 11’lerde. Gönül hiçbir çalışanımızın enfekte olmayıp, hayatını kaybetmemesini diler. Çalışanlarımız için ne yapmak gerekirse yaptığımızı düşünüyorum. Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımız ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ