logo

Bakan Koca, ‘İşçi ve Memurların Tamamında Aşı Başlıyor’

Bakan Koca, ‘İşçi ve Memurların Tamamında Aşı Başlıyor’

Koronavirüs aşılama sürecine 842.494 rekora ve toplam 35 milyon doza ulaşıldığını kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, işçi ve memurların tamamında aşılama başladığını açıkladı

Recep Kenan/itvhaber.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamayla koronavirüs pandemisiyle mücadelede kapsamında aşı kampanyasında 35 milyon doza ulaşıldığını kaydetti.

Türkiye’de koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama sürecine hızlanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 750 bin hedeflenen pazartesi günü, hedefi aşarak 842.494 doz aşı yapıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 35 milyon doza ulaşıldığı açıklaması:
An itibariyle 35 Milyon doz aşıya ulaştık. 35 Milyonuncu doz aşı az önce Çanakkale Bayramiç’te yapıldı. 14 Haziran Pazartesi toplam aşı dozu raporu: 842.494 Hedeflediğimizden 92.494 doz daha fazla aşı yaptık. Dr. Fahrettin Koca @drfahrettinkoca

“KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE 3.DOZ AŞILAMA GÜNDEMDE

Yaptığı açıklamayla tüm SGK’lılara aşı müjdesi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadelede aşılama hızlanırken 3.doz uygulamanın de gündeme geldiğinin altını çizdi.

İŞÇİ VE MEMURLARIN TAMAMI AŞI KAPSAMIN ALINDI

Memur ve SGK’lılara aşı müjdesi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamasında “İŞÇİ VE MEMURLARIN TAMAMI için yarın yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar… YARIN İLK İŞİMİZ aşı randevusu almak olsun!” ifadelerine yer verdi.

“AŞIDA 40 YAŞA KADAR İNDİK”

Daha önce 40 yaş ve üzerindeki tüm vatandaşların aşı kapsamına alınarak tanımlandığını kaydeden Bakan Fahrettin Koca, “AŞIDA 40 YAŞA KADAR İNDİK. Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz.” Açıklamasını yapmıştı.

HEDEF REKOR DOZLA AŞILDI: 842 BİN 494

Bakan Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında en yüksek günlük doza ulaşıldığını Twitter’dan “Şu ana kadarki en yüksek günlük doza ulaşıyoruz: Bir günde 750 bin doz. Kısa süreliğine geçerli bir ilk!” mesajıyla paylaşmıştı.

FARKLI AŞILARLA HATIRLATMA DOZU DENEMESİ YAPILACAK

Bakan Koca 3. doz aşı çalışması ile ilgili açıklamasında, “Aşıların belirli süre ile bağışıklık sağladığı ve iki doz aşı olan kişilerin üçüncü doz aşı olması gerekliliği konusunda bilimsel çalışmalar devam etmektedir.” Dedi.

Buna göre, Sağlık Bakanlığı hatırlatma dozu için hangi aşıyla yoluna devam edeceğine ilişkin karar verecek. BioNTech, Sinovac veya yerli aşı seçenekleri değerlendirilecek. Önce farklı aşılarla hatırlatma dozu denemesi yapılacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ