logo

Bakanı Koca, ‘15 Ekim’den İtibaren Tüm Vakaları Açıklayacağız’

Bakanı Koca, ‘15 Ekim’den İtibaren Tüm Vakaları Açıklayacağız’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 Ekim’den itibaren semptom göstermeyenler de dahil olmak üzere tüm koronavirüs vakalarının açıklanacağını Dünya Sağlık Örgütü’ne de (DSÖ) bildirileceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 Ekim’den itibaren semptom göstermeyenler de dahil olmak üzere tüm koronavirüs vakalarının açıklanacağını söyledi.

Kesitsel taramalarda vaka sayılarının semptomu olmasa Dünya Sağlık Örgütü’ne de (DSÖ) bildirileceğini söyleyen Bakan Fahrettin Koca, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, “Bu ayın 15’inde başlıyoruz. Ortalama 1.5-2 ayı geçmeyecek şekilde bütün toplumu kapsayacak şekilde saha taramaları yapmaya devam ediyor olacağız. Bundan sonra yapılan kesitsel taramaları semptomu olmasa da paylaşacağız. Bunu da Dünya Sağlık Örgütü’ne bildireceğiz.” Açıklaması yaptı.

MÜCADELEDE BAŞARININ YOLU SÜRECİN ŞEFFAF YÖNETİLMESİ DOĞRU VE GÜVENİLİR VERİ

Türk Tabipler Birliği (TTB) yaptığı açıklamada Bakan Fahrettin Koca’nın15 Ekim’den sonra tüm koronavirüs vakalarının sayısının açıklanacağını duyurduğunu kaydederek, “Sağlık Bakanı Koca, sadece semptom gösteren hastaların değil tüm koronavirüs vakalarının sayısının açıklanacağını duyurdu. Pandemi süreci boyunca hep söylediğimiz gibi mücadelede başarının yolu sürecin şeffaf yönetilmesinde doğru ve güvenilir veriler açıklanmasından geçmektedir.” İfadelerin aktardı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ