logo

Bakanlar Kurulu Erdoğan Başkanlığı’nda Saray’da

Bakanlar Kurulu Erdoğan Başkanlığı’nda Saray’da

bakanlar_sary_daBakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı’nda Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan Ak Saray’da toplandı. Bakanlar Kurulu, Erdoğan Başkanlığı’nda toplandı.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı’nda Ak-Saray’da toplandı.

İç ve dış gelişmelerin ele alınacağı toplantının öncelikli gündem maddesinin ekonomi başlığı olması bekleniyor. Dolardaki yükseliş ve faiz tartışmalarının masada olacağı toplantıda ekonomiden sorumlu bakanların birer sunum yapması bekleniyor. Çözüm sürecinde gelinen nokta ve hükümetin bundan sonraki atacağı adımların da toplantıda görüşülmesi bekleniyor.

Toplantıda ayrıca Irak ve Suriye’de yaşanan gelişmeler, sınır güvenliği ve DAİŞ’le mücadelede muhalif gruplara verilecek eğit- donat desteğinin de görüşülmesi öngörülüyor.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın basın toplantısı yapması bekleniyor.

3 BAKAN İLK KEZ KURULDA

Anayasası’nın 114. Maddesi uyarınca 7 Mart 2015’ten geçerli olmak üzere görevlerinden ayrılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan toplantıya katılmadı. Bozdağ, Ala ve Elvan’ın yerine atanan Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanlığı Sebahattin Öztürk ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin Bakanlar Kurulu toplantısına ilk kez katıldı.

KARA VE HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI DA SARAY’DA

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, Bakanlar Kurulunda bir sunum yapacak. Kara Kuvvetleri Komutanı Akar’ın , “Şah Fırat” operasyonu, Hava Kuvvetleri Komutanı Öztürk’ün ise düşen uçaklar ile ilgili birer sunum yapacağı bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ