logo

Balıkesir’de Yoldan Çıkan Otobüs Devrildi: 15 Can Kaybı

Balıkesir’de Yoldan Çıkan Otobüs Devrildi: 15 Can Kaybı

Zongudak-İzmir seferini yapan Efe Tur’a ait yolcu otobüsü, Balıkesir OSB Çevre Yolu’ndan Edremit ilçesine doğru seyir halinde iken kontrolden çıkarak tarlaya devrildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Zonguldak-İzmir seferini yapan yolcu otobüsü, Balıkesir‘de yoldan çıkarak takla attı. Kazada 15 kişi yaşamını yitirdi, 17 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 04.40 sıralarında Balıkesir OSB Çevre Yolunda Edremit istikametine doğru seyir halinde olan bir yolcu otobüsünün yoldan çıkarak takla atması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 11 kişi kaza yerinde, 4 kişi de yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak yaşama veda etti. Kazada 15 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de kazada yaralandı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, kazanın nedeni konusunda henüz net bir bilgi olmadığını belirterek bölgedeki viraja dikkat çekti, ”Orayı dönemeyip devrilme söz konusu olabilir” dedi. Bu arada kaza yerinde yapılan ilk incelemede yolcu otobüsünün 95 kilometre hızla viraja girdiği, yaklaşık 40 metrelik fren izi olduğu tespit edildi.

Balıkesir OSB Çevre Yolu’ndan Edremit ilçesine doğru seyir halindeki Zongudak-İzmir seferini yapan yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak devrildiği kazada 11 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince bölgedeki hastanelere kaldırılan 4 yaralı da müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

112 Acil Servis ekiplerince kentteki 5 ayrı hastaneye kaldırılan yaralı 17 kişinin ise tedavileri devam ediyor.

 Kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

VALİ ŞILDAK, YARALILARI ZİYARET ETTİ

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir OSB Çevre Yolu Edremit istikametinde seyreden yolcu otobüsünün, sabah saatlerinde yoldan çıkmasıyla, 15 kişinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı yerde incelemede bulundu ve yaralıları, tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

Vali Şıldak, hastanelerdeki 17 yaralıdan 3’ünün tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiğini, diğerlerin tedavisinin sürdüğünü aktardı.

Balıkesir Valiliği Otobüs Kazası İle İlgili Şu Açıklamayı Yaptı:

08.08.2021 Pazar günü saat 04.40 sıralarında Balıkesir OSB Çevre Yolunda Edremit istikametine doğru seyir halinde olan bir yolcu otobüsünün yoldan çıkarak takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında maalesef 11 vatandaşımız kaza mahalinde, 3 vatandaşımız hastanede olmak üzere 15 kişi hayatını kaybetmiş, 17 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

112 acil müdahale ekiplerimiz ve trafik birimlerimiz kaza mahalline çok kısa sürede ulaşarak yaralı vatandaşlarımızın tamamının Balıkesir’de bulunan 5 ayrı hastaneye sevk edilmesini sağlamış olup tedavileri devam etmektedir. Bu elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileriz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ