logo

Barış Yarkadaş ‘Hedefimiz Türkiye’de Tam Demokrasi’

Barış Yarkadaş ‘Hedefimiz Türkiye’de Tam Demokrasi’

Parlamentoda insan hakları ve özgürlük mücadelesi vereceğini söyleyen CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Barış Yarkadaş, özellikle ifade özgürlüğü için çalışacağını vurguladı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Genel Yayın yönetmeni Recep Kenan aracılığı ile adaylık süreci ve seçim çalışmalarını değerlendirdiği itvhaber.com’a açıklamalar yapan CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Barış Yarkadaş, parlamentoda yapacağı çalışmalar sıralarken ifade özgürlüğünü hedef olarak seçtiğini söyledi.

İnsan hakları ve özgürlük  yanı sıra ifade özgürlüğünün sağlanması için verecekleri mücadelenin altını çizen Yarkadaş kamu kuruluşu olduğunu eşit davranma zorunluluğu olduğunu hatırlattığı TRT’nin AKP’nin borazanı haine geldiğini bu haliyle yayın yapmasının anlamının olmadığını belirtti.Baris_yarkadas_chp-

Ön Seçim “CHP’nin İç Devrimi”

Ön seçim ve sonuçları hakkında konuşan Yarkadaş; “Biliyorsunuz bu sene Cumhuriyet Halk Partisi ön seçime gitti. Aslında bunu devrim olarak nitelendirdik. Biz de o devrimin birer parçalarıyız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaptığı iç devrimin parçası olarak parlamentoya gitmeye hazırlanıyoruz. Tabii ben Ataşehirli bir siyasetçi ve gazeteciyim. Ataşehir’in seçimlerden sonra üç milletvekili olacak. Şimdi özelde Ataşehir’in, ama genelde tüm Türkiye’nin milletvekiliyiz” dedi.

İBB Ataşehir’e Ayrımcılık Yapıyor

Ataşehir’in sorunlarının önceliği olduğunu ancak Türkiyre’nin sorunların da kendileri için önemli olduğunu belirten Barış Yarkadaş, Ataşehir’den seçilse de Türkiye’nin milletvekili olduklarının altını çizerek; “Öncelikle tabii ki ilçemizde sorunlar var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi özellikle Ataşehir’e karşı büyük bir ayrımcılık yapıyor. Ve hizmet getirmemekte ısrar ediyor. Bunların üzerine gideceğiz. İktidar olduğumuz takdirde de, Ataşehirlilerin ve İstanbulluların daha iyi hizmet alabilmesi için mücadele edeceğiz. Öncelikli hedefimiz Türkiye’yi tam demokrasiye kavuşturmak” diye konuştu.

Baris_yarkadas_chp-2

İfade Özgürlüğünün Sağlanması İçin Özel Mücadele Vereceğim

Gazeteci olarak öncelikle ifade özgürlüğünün sağlanması için özel mücadele vereceğini vurgulayan CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Barış Yarkadaş açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Bu gün bir gazeteci olarak söyleyeyim; düşünce ve ifade özgürlüğünün önünde o kadar çok engel var ki. Bu kanunların bir an önce değişmesi, düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor.

Baris_yarkadas_chp-3

Yoksulların Sürgün Edilmediği Dönüşüm…

İkincisi; AKP’nin kentsel dönüşüm politikası yoksulları tamamen sürgüne ya da hak mahrumiyetine, gaspına uğratan bir hale dönüştü. Biz kentsel dönüşüm yerine yerinde dönüşüm uygulamak ve Türkiye’de yoksulların yerlerinden yurtlarından sürgün edilmesinin önüne geçmek istiyoruz.

Bir de insan haklarına ilişkin çalışma yapmak istiyorum. Son dönemde özellikle insan hakları ihlalleri öyle bir hale geldi ki; işkence yapanlar, sokakta insan öldürenler ne yargılanıyor, nede sorgulanıyor. İktidar olduğumuz takdirde bu dosyaların açılması ve Türkiye’nin insan hakları ihlalleri ayıbından kurtulması için mücadele etmeyi düşünüyorum bu konuda yoğunlaştıracağım çalışmalarımı.

Baris_yarkadas_chp-1

TRT AKP’nin Borazanı Haline Geldi

TRT kanunlar üzerinde bir kamu kuruluşudur. Ve herkese eşit davranması gerekir. Ancak AKP ile birlikte TRT bu niteliğini tamamen yitirdi. Adeta AKP’nin borazanı haline geldi. TRT’nin bu haliyle devam etmesinin ve yayın yapmasının bir anlamı yoktur. TRT şu anda bir kamu arpalığıdır. Bir an önce TRT’nin lağvedilmesi gerekmektedir. Çünkü kamu yayıncılığı, kamu yararına yayıncılık yapmıyor. Toplum yararına hiçbir yayını yok. Tamamen fitne, fücur, gerici, yobaz bir yayın çizgisi izliyor. İktidar olduğumuzda TRT’nin bu yayın çizgisinin değişmesi ve kamu yayıncılığına dönmesi için mücadele edeceğiz. TRT bu haliyle kamu kaynaklarını tüketen bir kurum olduğu ortadadır. Cumhuriyet Halk Partisi’ne uyguladığı sansür de mahkemeye gidecektir. Bu uygulamadan dolayı yargılanacaklardır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ