logo

Barış Yarkadaş ‘Türkiye CHP’yle özgürleşecek’

Barış Yarkadaş ‘Türkiye CHP’yle özgürleşecek’

baris_yarkadasBarış Yarkadaş, milletvekili adaylığı başvurusunu yaptı. CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekilli A. Adayı Yarkadaş, “Karanlık günler geride kalacak” dedi.

Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekilliği ön seçim adaylığı için başvurusunu yaptı. Yarkadaş, “AKP topraklarımızı terk ediyor ve bunu bir zafer olarak sunuyor. Türkiye’nin bu utancı bir daha yaşamaması için aktif siyasete giriyorum” ifadesini kullandı.

Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, CHP Genel Merkezi’ne gelerek CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekiliği ön seçim adaylığı için başvuruda bulundu. Yarkadaş’a başvuru sırasında gençlik kolları üyeleri eşlik etti.

Başvuru işlemlerini gerçekleştirdikten sonra CHP Genel Merkezi Kayıt – Kabul Birimi çalışanları ve binada bulunan partililerle fotoğraf çektiren Yarkadaş, kendisine eşlik eden gençlik kolları üyelerine teşekkür etti. Yarkadaş, “Türkiye’nin geleceği olan gençlerle başvurumuzu yaptık. Şimdi 29 Mart’ta yapılacak olan ön seçimde yarışacak ve ipi göğüsleyeceğiz” ifadesini kullandı.

AKP’nin Türkiye’yi büyük bir karanlığa sürüklediğini söyleyen Yarkadaş, “Umutsuz olmaya gerek yok. Anketlerde oylarının hızla düştüğü görülüyor. Öyle ki; bu gerçeği yayınlayan anket şirketine baskın düzenleniyor ve topluma gözdağı verilmeye çalışılıyor. Bu tükenişin ifadesidir” dedi.

AKP’nin Türkiye’yi baskı ve korkuyla yönetmeye çalıştığını da belirten Yarkadaş, gazetecilerin “Bugün başvurunuzu yaptınız. Bundan sonraki yol haritanız ne?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “İlk işim yarın İstanbul’a dönerek mahkemeye gidip ifade vermek. Eski Bakanlardan Erdoğan Bayraktar, yaptığımız bir haberden dolayı dava açmış. Haber, 17 – 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına ilişkindi. İfade verdikten sonra, seçim çalışmalarımı hızlandıracağım.”

AKP iktidarının düşünceyi ifade özgürlüğünü yok ettiğini belirten Yarkadaş, ”Onlarca gazeteci cezaevinde. Yüzlerce gazeteci ise yargılanıyor. Bu yetmezmiş gibi, bir de iç savaş yasası çıkarmak istiyorlar. Türkiye, bu karanlıktan CHP iktidarı ile çıkacak ve özgürleşecek” dedi.

Yarkadaş, ön seçime giren tüm arkadaşlarına da başarı diledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ